Senátor Zeman: Situace některých sportovních klubů nebo oddílů je tristní

21.06.2017 20:08

Senátní podvýbor pro sport vyzývá dnes jmenovaného ministra školství Stanislava Štecha, aby urychleně řešil dotační tíseň způsobenou zastavením některých dotačních programů týkajících se podpory sportu.

Senátor Zeman: Situace některých sportovních klubů nebo oddílů je tristní
Foto: Facebook Jaroslava Zemana
Popisek: Jaroslav Zeman

Podvýbor pro sport dnes vyzval ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, aby v rámci neinvestičních programů MŠMT pro rok 2017 okamžitě vyplatilo zálohy ve výši 75 % dotačních prostředků poskytnutých v roce 2016, pokud dosud nebyly vyplaceny. „Situace některých sportovních klubů nebo oddílů je tristní. Neudělali nic špatného, přesto nedostali od ministerstva peníze, na které byli v minulých letech zvyklí. Dostávají se tak do stavu nouze, který bude pan ministr muset urychleně řešit,“ uvádí předseda podvýboru Jaroslav Zeman.

Podvýbor se zabýval také způsobem rozhodování o dotacích pro sport. Vyzývá ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy k vytvoření expertní komise v rámci poskytování dotací pro sport v novém složení tak, aby její složení bylo více vyvážené a mezi jejími členy zasedli mimo jiné také zástupci obou komor Parlamentu ČR, zástupci Svazu měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv ČR a krajských samospráv. „Čelit nekontrolovanému vlivu lobbistů lze jedině nastavením průhledného systému, kde členové komise budou mít politický mandát a s ním i jasně danou politickou odpovědnost. Jen tak může být komise nezávislá,“ vysvětluje senátor Zeman.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…