Senátorka Horská: Ruční dárky od vězňů vykreslily dětské úsměvy

06.12.2018 21:10

Batůžky plné dílů dřevěné stavebnice, ručně šití látkoví mimoni a další postavičky či zvířátka, auta, tahače, sanitka nebo letadla. Takové dárky dostaly v předvánočním čase děti v Základní škole a Praktické škole Svítání pod pomyslný stromeček.

Senátorka Horská: Ruční dárky od vězňů vykreslily dětské úsměvy
Foto: kdu.cz
Popisek: Senátorka Miluše Horská

Nepřinesl je Ježíšek, ale zástupci Věznice Pardubice, která se školou Svítání řadu let spolupracuje. „Předvánoční nadílku pro děti ze Svítání ušili naši odsouzení při činnosti v terapeutických dílnách. Tradiční látkové hračky jsme letos poprvé doplnili hračkami dřevěnými a žasli jsme nad tím, jaký ohlas mezi dětmi vyvolaly,“ řekla tisková mluvčí Věznice Pardubice Dana Šolcová a dodala, že nelíčená dětská radost je tím nejsrdečnějším poděkováním.

Spolupráci s Věznicí Pardubice si pochvaluje i ředitelka školy Svítání Miluše Horská, která je současně místopředsedkyní Senátu Parlamentu České republiky. „Aktivity naší školy a pardubické věznice jsou si podobné, například v právě v oblasti terapií, které mohou uzdravovat tělo i duši. Navíc sdílíme společnou radost a ta je v předvánočním hektickém čase balzámem nade vše,“ uvedla Miluše Horská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.