Senátorka Horská: Stát by neměl společensky prospěšným organizacím házet klacky pod nohy

28.02.2018 21:34

Stanovisko 1. místopředsedkyně Senátu po jednání se zástupci neziskového sektoru

Senátorka Horská: Stát by neměl společensky prospěšným organizacím házet klacky pod nohy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně Miluše Horská

„Stát by neměl společensky prospěšným organizacím házet klacky pod nohy, ale naopak co nejvíce zjednodušit podmínky pro jejich bohulibou činnost. Lídři těchto spolků jsou vystaveni organizované státní šikaně, která do budoucna může vést k tomu, že výrazně ubyde organizací, které mimo jiné pracují s dětmi, seniory a nahrazují nedostatečnou péči státu o své občany“, prohlásila první místopředsedkyně Senátu PČR Miluše Horská.

Po dlouhodobé negativní mediální kampani některých politiků čelí neziskovky dalším útokům, jak konstatovala minulý týden Expertní pracovní skupina pro neziskový sektor při místopředsedkyni Senátu PČR Miluše Horské. Mezi zásahy, které zásadně ochromují chod spolků a dalších neziskovek, patří dlouhodobě složité účetnictví, zápisy do veřejných rejstříků, hygienické a jiné předpisy, BOZP, a přibylo současné špatné nastavení EET i hrozba administrativní náročnosti GDPR, a další přebujelá administrativa. Spolky, které se zásadním způsobem podílí na životě vesnic a měst a poskytují státu dobrovolnickou i profesionální práci, jsou doslova drceny návalem byrokratických povinností.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.