Senátorka Vítková: Věřící si zaslouží pozornost stejně jako ostatní veřejnost

23.12.2020 15:57

Senát projednával aktuální situaci v důsledku platných omezení v nouzovém stavu. Senátoři naznali, že jako zákonodárci se musí vyjádřit k aktuální situaci a opatřením, které vláda stanovuje. Není to vůbec jednoduché, ale je třeba reagovat.

Senátorka Vítková: Věřící si zaslouží pozornost stejně jako ostatní veřejnost
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Usnesení Senátu se mimo jiné dotklo vakcinační strategie a proočkování obyvatel, kompenzačních programů, pravidel, aby nedocházelo ke zbytečnému omezování života v oblastech, kde to není nutné. Dále v usnesení zazněl amatérský sport a sport mládeže. Důležitou oblast zařadila pozměňovacím návrhem senátorka Jaromíra Vítková, která připomněla věřící a konání bohoslužeb.

„Věřící v této době zažívají velké nejistoty stejně jako každý jiný. Nevědí, zda budou moci přijít na bohoslužbu, zda tam pro ně bude místo. Řada duchovních si poradila s moderními technologiemi a mše přenášejí on-line. Do kostela ale chodí hodně starších lidí a nemají možnost se například připojit přes internet a tím pádem cítí, že vypadly ze společenství a působí to i na jejich duševní zdraví. Je třeba uzpůsobit pravidla i pro věřící a díky mému upozornění se usnesení rozšířilo,“ sdělila senátorka Vítková.

Senát vyzývá vládu, aby srozumitelně a co nejvíce jednoznačně stanovila pravidla, která budou platit při jednotlivých stupních PES pro veřejnost, skupiny věřících a různá odvětví podnikání tak, aby nebyla omezena nebo zcela uzavřena jejich činnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…