Senátorka Zwyrtek Hamplová: Neodpustím si to…

13.03.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ukradené a znovunalezené prezidentské standartě

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Neodpustím si to…
Foto: Screen TV Barrandov
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

A co prezidentská standarta z Pražského hradu? Ztohoven ji ukradli, rozstříhali a teď slavnostně, tu ukradenou, prý zrekonstruovanou, pověsili přímo pod nového prezidenta… To nebyl zločin? Máme tu dvojí metr - a to začíná být nejen un fair, ale přímo nebezpečné… Někomu se za krádež tleská, jiný je dehonestován. Jak jinak, než podle politického smýšlení.

Tak, jako někomu vadil Miloš Zeman na Hradě, někomu vadí vlajka cizího státu na národní budově v čele Václavského náměstí. Obě skupiny vyjádřily svůj názor. Krádeží předmětu… Jen s tím rozdílem, že jedné partě zlodějů se tleská a má přízeň nastupujícího prezidenta, druhá se označuje za zločince. Kladu si otázku - kam až do minulosti ještě zajdeme?

Aby bylo jasno - neschvaluji ani jedno. Ale ani tu cizí vlajku na naší národní budově a ani kradenou standartu pod českým prezidentem. Obojí považuji za degradační pro naši zemi, kterou miluji. Z tehdejšího tisku ke krádeži na hradě: „Moji klienti se cítí jako nevinní, protože svůj čin chápou jako využití práva svobody projevu," vysvětluje právník obžalované trojice Michal Pokorný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

i pověšení vlajek má svůj řád...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemako jako pako , 13.03.2023 10:37:20
prvotně, cizí státní vlajka se vždy věšela na obsazené území ! Naše ČR je obsazena ? je v područí ? Jestliže na veřejné budově visí vlajka cizí země, musí být v dominantím postavení vlajka česká !!! ostatní vlajky musí být o řád níže....jak např. pověsil MV na veřejnou budovu vnitra vlajky ? o tom snad ani nebudeme diskutovat...vlajka UK nemá na Národním muzeu v Praze co dělat ! nebo snad je tam velvyslanectví ? jedná se o českou národní památku !

|  5 |  0

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…