Senjuk (SsČR): Poslední bitva vzplála

03.10.2013 14:36

S úsměvem (protože skřípění zubů už jsem zkoušel a pláč stejně nepomáhá) jsem si přečetl, že již od 1. 10. 2013 začíná likvidace těch malých a nepohodlných, co jen kazí velké kšefty.

Senjuk (SsČR): Poslední bitva vzplála
Foto: archiv strany
Popisek: Rostislav Senjuk, předseda Soukromníků

Ano hovořím o malých obchodnících s pohonnými hmotami. Přece slušný malý obchodníček s pohonnými hmotami musí mít v matraci dvacet pět milionů, aby zaplatil kauci na další provozování živnosti. To jsem si zase vyslechl od pana Rusnoka. A spadl jsem smíchy ze židle. No nic, když někomu nedojde, že proti debilitě je potřeba se sdružit, nechť vymře. Vydělat dvacet pět milionů je sakra těžké a amatér (Rusnok a jemu podobní), kterého měsíčně čeká nemalá mana (plat) z nebe jen za to, že dýchá, nikdy nepochopí, kolik úsilí, nervů a hodin to stojí (ale zato umí jezdit na jednání OSN i s rodinou a v osmi autech, prostě podniká, jak se patří).

Ale to je vcelku vedlejší. Pumpaři do poslední chvíle očekávali existenci „rozumu“ v rozhodování a hrdě odmítali jakékoliv snižování se k politickému boji, takže výsledek konečně jde do života. Konec prvních malých je tu! Poslední bitva vzplála! Dejme se na pochod na pracák! Pár umírajících pumpařů možná vypustí předsmrtný výkřik, ale věřte, že nebude dlouho slyšet. Hned zanikne v řevu důležitějších informací, třeba kolik budou stát nové zbraně do armády. A hlavně si toho nikdo nevšimne. Osamoceného smrtelného výkřiku si nikdo nevšímá. Prodejte pod cenou ty vaše pumpičky a cisterničky a jděte žmoulat čapku před vrata velkých zahraničních firem. Třeba jim drobet od huby upadne, až budou peníze vydělané v Čechách odvážet přes hranice.

A hop! Další řada se připraví na popravu! Malé lihovary a palírny! Co s vámi? Že jste nevydělali a nemáte v matraci pět mega? A co jste tedy dělali celá ta léta? Že jste platili zaměstnance a řádně odváděli daně a investovali do technologií a rekonstruovali budovy? Ale nekecejte, přece tady každý krade, takže vy taky, ale asi málo.  Že jste sponzorovali strany a straníky, co vám slibovali růžovou budoucnost? Tak to jste byli pěkně blbí, to vám řeknu. A dobře vám tak.

Kde se mění zákony, hlavy tupé? V parlamentě! A jste tam, nebo vaši zástupci? Nejste, tak jak to chcete změnit? Ti vaši kámoši z té či oné strany nic nezměnili? Ale že už se na to chystají? No jasně, ale stejně jako posledních dvacet let. Ale nelamte si tím vaše mrtvé hlavičky. Vy už nic nezměníte. Vy se pokuste velkým výrobcům prodat ty vaše garážové kondenzační kolony, vyhoďte lidi, které jste zaměstnávali a zařaďte se do fronty na pracák. Že vám je to líto? Snad už bylo dost toho vytahování se na spoluobčany! DOST už, pravím! Jak k tomu ten Franta nebo Jarda přijde? Abyste se nad něj v hospodě vyvyšovali? Vždyť taky poctivě maká. Chodí od šesti do práce, půlku mzdy mu Němec odveze domů do Mnichova, a co mu zbude, poctivě utratí do čtyř v hospodě. Jak k tomu přijde, abyste snad měli víc? Ne ne, holenku. Pěkně hybaj do řady a čekej na podporu.

Uff. Zaplať Bůh, že nejsem ani pumpař, ani nepálím alkohol. Jinak by mne to taky postihlo. To je dobře, že nás si nikdo nevšiml, jen ať to pěkně odnesou pumpaři a lihoví magnáti. Eště by to chtělo nějak zatnout tipec těm s fotovoltaickými elektrárnami. Krásně jsme z nich udělali grázly a zloděje, a to jen za to, že se chovali podle zákona. Ale co! Na to každý zvysoka kašle. Je potřeba je ještě předhodit, aby nedošlo na nás. Ale bylo to těsně, co kamarádi? Ještě že moc nevystrkujeme nos, mohli bychom přes něj dostat. No co naplat, jsme to Češi, co?

Takhle nějak asi většina z nás přemýšlí. Ubohé a směšné. Kauce 25 milionů korun na obchod s pohonnými hmotami a 5 milionů na obchod s lihem je jen vrchol ledovce. A stejně jako na TITANICU český soukromník neví, že poslední bitva sice vzplála, ale už pomalu dohořívá. Ledovec nepozorovaně rozpáral bok a loď už se potápí. Po pohonných hmotách, alkoholu, fotovoltaice je na řadě každý z nás. Povinné datové schránky znamenají, že už nikomu z OSVČ nepřijde obsílka. Ne ne, dorazí do datové schránky. Že nemáte počítač a taky k čemu, když jste manikérka, krejčová, zedník, kovář nebo pokrývač, nikoho nezajímá!

Máte ho mít, vaše chyba. Když ne, přijde platební příkaz, o čemž nebudete vědět a následně už rovnou exekuce. Aspoň budete mít ta překvapení najednou. A co pak? Jděte do fronty na pracák. Už tam na vás čekají kamarádíčkové! Můžete se pak škodolibě smát těm dalším, co si stoupnou za vás, až nebudou mít na registrační pokladny a ti další, co nebudou mít na jejich měsíční certifikovaný servis. A další , co nebudou mít ekologický audit domu, certifikaci o certifikaci certifikace a známého na vyšších místech.

Kupředu levá, zpátky ani krok!

Rostislav Senjuk, předseda Strany soukromníků ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana soukromníků ČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…