Severočeši.cz: Část z miliardového úvěru se dá použít na rozvoj turistické infrastruktury

10.09.2020 15:39

Základem zlepšování cestovního ruchu v Ústeckém kraji musí být zkvalitňování infrastruktury. Chybí občerstvení, zastávky, sociální zařízení a další důležité záchytné body, které turisté vyhledávají.

Severočeši.cz: Část z miliardového úvěru se dá použít na rozvoj turistické infrastruktury
Foto: severocesi.cz
Popisek: Severočeši.cz - logo

Základem zlepšování cestovního ruchu v Ústeckém kraji musí být zkvalitňování infrastruktury. Chybí občerstvení, zastávky, sociální zařízení a další důležité záchytné body, které turisté vyhledávají. Zvlášť v dnešní době, kdy je potřeba podpořit rozvoj, nové nápady, podnikání, může Ústecký kraj velmi výrazně pomoci.

“Z jedné a půl miliardy korun může vyčlenit částku, kterou využije bezúročně na půjčky začínajícím podnikatelům v cestovním ruchu,” vysvětluje litoměřický místostarosta a dvojka na kandidátce Lukas Wünsch a dodává: “Snažili jsme se toto prosadit v Litoměřicích jako pomoc podnikatelům po krizi a nastartování ekonomiky, ale nepodařilo se nám to prosadit na jednání zastupitelstva.”

Nápad podporuje také lídr hnutí Severočeši.cz Petr Pípal. “Když už si kraj vzal tři týdny před volbami jeden a půl miliardovou půjčku, tak ať se alespoň část peněz využije smysluplně na rozvoj cestovního ruchu a nalákání dalších turistů do našeho krásného kraje,” kritizuje současné zastupitele starosta Dubí a zároveň nabízí řešení, jak finanční prostředky využít pro rozvoj kraje.

Bližší informace o původním nápadu iniciativy Liťák si pomáhá - LitoCOVID najdete ZDE.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Severočeši.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…