Šik (ODS): Minimální mzda - politický handl za který by minulá vláda tvrdě zaplatila

16.09.2014 16:44

Políček všem podnikatelům a zaměstnavatelům dala vláda pár dnů před volbami do místních zastupitelstev.

Šik (ODS): Minimální mzda - politický handl za který by minulá vláda tvrdě zaplatila
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Zvýšení minimální mzdy je jistě dobrým krokem v případě, že bychom se již plně stabilizovali po krizovém období. Také jsem pro zvýšení minimální mzdy a přiblížení se mzdově k našim západním kolegům. Naši lidé, poctivý pracující si to zaslouží. Nejsme totiž chudou zemí, jsme jednou z lépe fungujících ekonomik evropské unie.

Co však toto zvýšení znamená především!!!  V tichosti se tímto zvedá daňová zátěž zaměstnavatelů a těch, kteří se o sebe starají sami. Vzrostou daně, které musí odvádět nejen zaměstnavatel, ale i zaměstnanec a to vláda již nahlas neříká - není to populistické!!!! Je to však pravda. Také odůvodnění, které si vymyslel pan premiér, že plní sliby voličům je lež! Vždyť argument o tom, že se tím zvětší rozdíl mezi tím kdo pobírá sociální dávky a tím kdo pracuje je směšné. Znamená to, že sociální demokracie nechce řešit delikvenci a zneužívání sociálních dávek, ale naopak chce tímto nepřímým zvýšením daní získat více peněz, které do tohoto sociálního molochu naleje, aby uspokojila část svých nepoctivých voličů. Všichni podnikatelé, soukromníci, kteří zaměstnávají a vytváří pracovní místa tímto dostali veřejně facku do tváře. Dobře zvažte koho volit v nastávajících volbách. Mějte srdce na dlani, ale neztrácejte svůj vlastní rozum pod tlakem politického populismu. Pěkný den všem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Evžen Šik - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…