Síla (SPD): Je potřeba myslet také na naše lidi

11.03.2022 15:09

Projev na 15. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2022 k vládnímu návrhu zákona o některých opatřeních v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny, vyvolaným invazí vojsk Ruské federace

Síla (SPD): Je potřeba myslet také na naše lidi
Foto: SPD
Popisek: Jan Síla

Vážená paní předsedkyně, dámy a pánové,

já bych měl jenom takovou jednu připomínku. V žádném případě nezpochybňuji pomoc ukrajinským utečencům, ale je potřeba se také na to dívat trošku reálně a myslet také na naše lidi. Když jsem si jenom tak spočítal, co se týká počtu nebo co se týká plateb za státní pojištěnce, a tito lidé budou prakticky všichni státní pojištěnci, každý tento člověk nebo každý státní pojištěnec nás stojí 21 tisíc korun ročně. Když si to vynásobíme půl milionem, tak je to kolem 60 (6?) miliard. A to nejsou započítány ještě náklady na skutečnou léčbu.

A já se tudíž tážu, já nevím, vlády nebo reprezentanta vlády pana ministra, jakým způsobem se tady tyto finance budou řešit, jestli to bude narůstat jako státní dluh nebo... Navíc ještě, když si uvědomíme, že bylo 14 miliard korun z plateb za státní pojištěnce v novém rozpočtu odečteno.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…