Šilar (KDU-ČSL): Bible kralická patří ke kulturnímu pokladu naší země

24.11.2013 14:17

Senát si připomněl 400. výročí vydání Bible kralické.

Šilar (KDU-ČSL): Bible kralická patří ke kulturnímu pokladu naší země
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor za KDU-ČSL Petr Šilar

Slavnostní shromáždění u příležitosti 400. výročí vydání Bible Kralické se konalo 21.11. 2013 v Hlavním sále Valdštejnského paláce v Praze. Pořadatelem byl senátorský Klub pro obnovu demokracie – KDU-ČSL a nezávislí ve spolupráci s Národním pedagogickým muzeem a knihovnou J. A. Komenského.

Předseda senátorského Klubu pro obnovu demokracie – KDU-ČSL a nezávislí Petr Šilar při zahájení řekl: „Bible Kralická patří ke kulturnímu pokladu naší země. Obsahuje poselství, z něhož naše společnost vyrůstá. Jsem přesvědčený, že tak jako generace našich předků, můžeme se tímto poselstvím inspirovat i my, na prahu 21. století.“

V rámci hudebního vystoupení Pocta Bibli Kralické vystoupili Alfred Strejček, Štěpán Rak a studenti pěveckého odd. Konzervatoře Evangelické akademie Olomouc pod vedením sbormistra Petra Šumníka.

U příležitosti tohoto slavnostního shromáždění zapůjčil evangelický farář NN Senátu originál vlastního exempláře rodinné Bible Kralické z roku 1613.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Kobza: Kdy tu bude chalífát?

16:24 Jiří Kobza: Kdy tu bude chalífát?

Sobotní demonstrace hamburských islamistů mávajících nápisy Chalífát je řešení, Chceme chalífát posk…