Šimral (Piráti): Podporujeme pravidelnou činnost nadšených dobrovolníků

22.10.2019 9:17

Program podpory využití volného času dětí a mládeže na rok 2020 včera vyhlásila Rada hlavního města Prahy.

Šimral (Piráti): Podporujeme pravidelnou činnost nadšených dobrovolníků
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Prostřednictvím něj jsou řešeny nejen základní podmínky pro pravidelnou činnost neziskových organizací, které pracují s dětmi a mládeží ve volném čase, jako jsou pronájmy, provozní náklady, údržba kluboven, klubů a sportovišť, ale i podpora příměstských táborů, táborů mimo Prahu a víkendových akcí mimo Prahu.

Zároveň program podporuje jednorázové akce na území hl. m. Prahy především pro neorganizované děti a mládež. Pro tuto cílovou skupinu je podpora směřována i na tzv. otevřené aktivity, které jsou uskutečňovány formou jednorázových akcí. Podpora je rovněž zaměřena na účast kolektivů dětí a mládeže na prezentačních a soutěžních akcích v zahraničí.

„Já osobně mám největší radost z toho, že podporujeme pravidelnou činnost nadšených dobrovolníků. Ať už se jedna o nákupy vybavení, dětské tábory nebo opravny kluboven. Věřím, že jim tyto peníze umožní odvést kvalitní práci, která pomůže zlepšit využití volného času,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

Předchozí ročníky programu ukázaly efektivnost poskytování finančních prostředků pro aktivity dětí a mládeže ve volném čase grantovým systémem. Také dosavadní systém uzavírání jednoletých dotačních smluv s vybranými žadateli je vyhovující a odpovídá proměnlivosti požadavků v této oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.