Šimral (Piráti): Praha finančně podpoří náročnou obnovu objektu Gymnázia Jana Patočky

11.05.2022 21:24

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila záměr veřejné zakázky na rekonstrukci vnitřních prostor Gymnázia prof. Jana Patočky v Praze 1. Financování bude pro roky 2022-2027 hrazeno z rozpočtu hl. m. Prahy v předpokládané výši přes 12 milionů korun bez DPH.

Šimral (Piráti): Praha finančně podpoří náročnou obnovu objektu Gymnázia Jana Patočky
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

„S problémy nedostatečných kapacit v pražských školách se potýkáme dlouhodobě a prioritně se zaměřujeme na jejich řešení. 

Anketa

Bojíte se Vladimira Putina?

2%
96%
hlasovalo: 18318 lidí
Prostřednictvím těchto plánovaných investičních akcí, které vycházejí z nezbytně nutné potřeby rozšiřovat či renovovat stávající prostory budov, chceme co nejlépe pokrýt zvyšující se poptávku po vzdělání na našich středních školách. Jedná se především o akce typu přestavby či vestavby jako je tomu i u Gymnázia profesora Jana Patočky, kde je důvodem realizace takovéto rozsáhlé finanční zakázky kompletní rekonstrukce školy a rozšíření jejích prostorových kapacit,” uvedl pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

Konkrétně se jedná se o rekonstrukci stávajících vnitřních prostor, vestavbu atria s tělocvičnou na hlavním dvoře budovy, vestavbu podkroví nebo vertikální přístavbu v prostoru menšího jihozápadního dvora.

Obnova vnitřních prostor školy zahrnuje úpravu vnitřních dispozic, rekonstrukci povrchů nebo výstavbu nových sociálních zařízení. V nově vybudovaném prostoru atria bude zase umístěna tělocvična a nad ní zastřešené foyer. Tělocvična bude navržena s vysokým stropem a bude vybudována přes dvě podlaží. Zvýší se tak kapacita pro výuku tělesné výchovy, která je v současné době nedostatečná a je řešena pronájmy v jiných prostorách. Vzniklé foyer nad nově vybudovanou tělocvičnou bude sloužit pro trávení volného času mezi vyučovacími hodinami a dále ke komunitnímu setkávání žáků, učitelů a také pro veřejné akce pořádané školou.

Vestavbou podkroví potom vzniknou nové prostory pro výuku a potřebné sociální a administrativní zázemí školy. Vzhledem k podkrovní vestavbě bude rovněž nutné vybudovat výtah, díky čemuž bude škola nově bezbariérová. Rekonstrukce zahrnuje v neposlední řadě i výměnu vnitřních instalací školy.

Nově vybudované prostory nahradí učebny a zázemí, které si v současnosti škola musí pronajímat v okolí. Přesuny mezi dvěma pracovišti jsou dlouhodobě neúnosné, jak z hlediska organizačního, tak i bezpečnostního.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…