Šimral (Piráti): Praha finančně podpoří uspořádání dějepisné soutěže

26.04.2022 6:37 | Tisková zpráva

V letošním roce se koná jubilejní 30. ročník Dějepisné soutěže studentů gymnázií České a Slovenské republiky. Díky kladným zkušenostem z minulých let i prokazatelnému přínosu pro oblast vzdělávání poskytne hlavní město na její pořádání částku 75 tisíc korun. Rozhodla o tom v pondělí Rada hl. m. Prahy.

Šimral (Piráti): Praha finančně podpoří uspořádání dějepisné soutěže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Šimral

Soutěž je určena žákům gymnázií z celé České a Slovenské republiky. „Vzhledem k vysokému zájmu o historické vědy se na gymnáziích nejprve v obou zemích pořádají krajská kola, ze kterých následně vzejde 75 nejlepších gymnázií postupujících do finále. Soutěž absolvují i pražské školy, proto nejen jim přeji mnoho úspěchů a zužitkování svých nabytých vědomostí,” uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

V roce 2020 musela být soutěž z důvodu nepříznivé epidemiologické situace spojené s nákazou covid-19 zrušena. Znovu byla soutěž úspěšně realizována v roce 2021. Finálové kolo je naplánováno na listopad 2022 v prostorách velkého sálu Ekonomické fakulty v Chebu.

Dějepisná soutěž je široce podporována ze strany veřejných institucí. Nad soutěží v minulých letech opakovaně přebírali záštitu předsedové Senátu Parlamentu ČR, Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, Asociace krajů ČR i Národní rady SR nebo předseda vlády SR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…