Šimral (Piráti): Praha poskytla dotaci anketě Zlatý Ámos

26.04.2021 22:48

Tradiční soutěž o nejoblíbenějšího učitele, anketa Zlatý Ámos, letos od hlavního města obdrží dotaci ve výši 85 tisíc korun. O jejím poskytnutí na realizaci již 28. ročníku této akce dnes rozhodli městští radní.

Šimral (Piráti): Praha poskytla dotaci anketě Zlatý Ámos
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

“Tato tradiční anketa je velmi oblíbenou akcí nejen mezi žáky, studenty a učiteli, ale také mezi rodiči a širokou veřejností. Probíhá formou ankety, kdy žáci základních a středních škol navrhují své oblíbené pedagogy na udělení titulu Zlatý Ámos – nejoblíbenější učitel České republiky,” upřesnil pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

Navržení pedagogové jsou hodnoceni na základě přihlášky, kde žáci uvedou jejich stručnou charakteristiku, popíší jednu s ním prožitou příhodu a celou přihlášku podloží podpisy 100 osob, které s kandidaturou souhlasí. Každý řádně přihlášený kandidát postupuje do regionálního kola, v němž žáci a studenti svůj návrh obhajují. Regionální kolo je zároveň oceněním všech nominovaných do soutěže, kteří pak obdrží certifikát nejoblíbenější učitel školy, ve které učí. Následuje semifinále a finále spojené se závěrečnou slavnostní korunovací vítěze, která je vyvrcholením celé ankety, kde vítěz získává titul Zlatý Ámos.

Stejně jako v loňském roce je i letošní ročník ovlivněn pandemií koronaviru a většina aktivit spojených s anketou je plánována online formou. “V březnu semifinalisté porotě představili tři věci, které dostali od svých žáků a které dokumentují jejich vzájemný vztah. Finále proběhlo formou živého vysílání prostřednictvím Youtube kanálu. Tradiční korunovace musela být vzhledem k vládním opatřením přesunuta na později s předběžným termínem v září. V tomto období už je možné, že by se tradiční program korunovace uskutečnil tak, jak je plánováno – přijetím finalistů na Staroměstské radnici a na ministerstvu školství, odpoledne a večer slavnostní korunovací v zámeckém parku Berchtold, který je již řadu let partnerem ankety a je zde i vysazen strom Ámosovník,” doplnil radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.