Skalický (Pro Prahu): Rozvoj Prahy už dlouhá léta stojí. To chceme?

01.09.2014 8:42

Tanečky kolem Opencard, zastavení výstavby tunelového komplexu Blanka, posun termínů stavby dalších stanic metra, nedokončený Pražský okruh, Radlická radiála v nedohlednu, arbitráže.....

Skalický (Pro Prahu): Rozvoj Prahy už dlouhá léta stojí. To chceme?
Foto: red
Popisek: Jan Skalický, kandidát hnutí PRO PRAHU

Ne už nebudu pokračovat, myslím, že těchto pár příkladů stačí, abychom si uvědomili, že v posledních letech rozvoj Prahy stojí. Máme obžalované primátory a radní, přesto se židlí drží zubynehty dál a opět kandidují v čele svých stran! Vládci hlavního města se bojí cokoliv rozhodnout a vzít na sebe zodpovědnost, kterou jsme jim my občané svěřili ve volbách. Možná si mysleli, že taková funkce obnáší zejména požitky, služební auta, honosné recepce, vliv a moc, spoustu příjemných kratochvílí, primátorské řetězy, kožená křesla v prostorných kancelářích či zástupy krásných sekretářek. Není to tak, funkce ve vedení hlavního města je denní tvrdou prací, je službou občanům, kteří zde žijí, pracují i těm, kteří jen projíždějí či zde prožívají dovolenou. Jsem daleko od toho, abych chválil staré časy, ale jen si zkusme trochu zavzpomínat. V šedesátých letech minulého století zahájení výstavby sídlišť, někdy právem kritizovaných, ale v té době asi potřebných, v sedmdesátých letech výstavba metra, která pokračovala v dalším desetiletí, i v těch divokých devadesátých navazovala výstavba metra, obchodních center, multikin, bytů a domů. V  posledních letech však chybí Praze nějaká vize rozvoje, dopravní systémy budou nutně zastarávat a přestanou vyhovovat ať už jde o dostavbu dalších tras a stanic metra, budování Pražského okruhu, propojování MHD a třeba i některými tak opovrhované Barrandovské lanovky, která by spojila dvě velká sídliště. Přitom to není žádná překvapivá novinka, není málo měst, ve kterých lanovka funguje jako integrovaný dopravní systém. Praha, jako jedno z nejkrásnějších měst na světě, potřebuje rozvoj, potřebuje vizi. My takový program máme a hlavně, my máme odhodlání, vůli a odvahu tento program realizovat. Nehodláme po vzoru dnešních konšelů usednout do kožených křesel, točit palci a před dalšími volbami se za peníze města chlubit tím, co jsme všechno udělali a ještě uděláme. Ne Hudečkové a spol., neudělali jste pro Prahu nic pořádného! Sbalte si a odejděte!

Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU,
kandidát na starostu Prahy 5 

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Skalický - profil

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Nepoužitelní lidé ze sociálních bublin

10:21 Havlíček (ANO): Nepoužitelní lidé ze sociálních bublin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci stavebního řízení