Šlachta (Přísaha): Kde jsou peníze, které chybí v rozpočtu?

03.08.2023 9:15 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ziskům nadnárodních korporací

Šlachta (Přísaha): Kde jsou peníze, které chybí v rozpočtu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Víte, kde jsou peníze, které chybí v rozpočtu? V ziscích nadnárodních korporací! Ne, opravdu nejsou v kapsách seniorů, mladých rodin a živnostníků, jak si myslí vláda.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6155 lidí

Dlouhodobé heslo Přísahy a našeho ekonomického programu je: Nejdřív ucpěme díry, a až pak můžeme něco chtít po lidech. Jednou z těch děr je vyvádění zisků z České republiky do zahraničí. To znovu potvrzuje například ekonomka Švihlíková, to si přečtěte:

„Máme oficiální čísla, která eviduje Česká národní banka. Je to dlouhodobý strukturální problém české ekonomiky, která by byla velmi bohatá, kdyby tyto zdroje neodcházely pryč. Bavíme se o odlivu dividend v rámci nadnárodních firem. Ty u nás většinou dosahují velmi zajímavé ziskovosti. Od roku 2006 se obrátil poměr mezi odlivem zisků a reinvesticemi ze strany těchto firem. Od té doby vidíme odliv peněz, který je dlouhodobě pro českou ekonomiku nesmírně významný.“

Na co už s Přísahou dlouhodobě upozorňujeme, je otázka zneužívání vnitrofiremních cen, a zejména vazeb mezi zahraničními matkami a českými dceřinými firmami. Tam mizí ročně 300 až 500 miliard! Každý jeden rok! Jenže sáhnout na tyhle peníze by chtělo odvahu, kterou ta naše Fialova vláda nemá.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…