Šlachta (Přísaha): Ministr Rakušan musí okamžitě rezignovat

16.06.2022 9:45 | Tisková zpráva

Politické hnutí STAN v čele se současným ministrem vnitra Vítem Rakušanem působí ve vládní pětikoalici pár měsíců, ale už má za sebou řadu kontroverzí. Zásah kriminalistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v kanceláři politika za STAN Petra Hlubučka vedla k jasnému postoji bývalého elitního policistu a předsedu Přísahy Roberta Šlachtu.

Šlachta (Přísaha): Ministr Rakušan musí okamžitě rezignovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Skandály kolem STAN a jeho představitelů neberou konce. Ať už jde o Jana Farského a jeho půlroční studium v USA, tajnou schůzku Víta Rakušana s nyní již bývalým policejním prezidentem Janem Švejdarem nebo Stanislava Polčáka, který v březnu letošního roku rezignoval na post místopředsedy STAN kvůli požadovaným odměnám v případu Vrbětice. Nejaktuálnější kauza se týká radního Petra Hlubučka, s jehož jménem se pojí nejen nejasnosti kolem financování jeho nemovitostí ve Španělsku, ale nyní také obvinění kvůli přijetí úplatku. Během včerejšího dne došlo v kanceláři náměstka pražského primátora dokonce k policejní razii.

Vít Rakušan, předseda hnutí STAN a úřadující ministr vnitra, se k celé věci vyjádřil stručným příspěvkem na sociálních sítích. Jeho argument, aby se policii nechala dělat její práce, a zpochybnění celé kauzy kolem Petra Hlubučka rozlítila šéfa Přísahy Roberta Šlachtu, který ho neváhal vyzvat k odchodu a převzetí politické odpovědnosti.

„Nemá ve vládě co dělat. Vůbec nezvládá svoji funkci a tohle je pouze důkaz jeho naprostého selhání na všech frontách. Když k tomu přičtu, jak řeší aktuální krizi kvůli válce na Ukrajině, kdy nemáme absolutně žádný přehled o pohybu cizích osob na našem území a ztratili jsme kontrolu nad bezpečností vlastní země, mám k tomu jediné resumé. Ministr Rakušan musí okamžitě rezignovat. Proto ho vyzývám, aby bez dalšího prodlužování složil svoji funkci,“ uvedl Robert Šlachta.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.