Šlachta (Přísaha): Pavla jeho okolí začíná ovládat, přestává mít vliv na rozhodování na Hradě

19.09.2023 17:08 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prezidentu Pavlovi.

Šlachta (Přísaha): Pavla jeho okolí začíná ovládat, přestává mít vliv na rozhodování na Hradě
Foto: Jakub Vosáhlo
Popisek: Robert Šlachta na tiskovce: Kde vzít prachy? U zlodějů!

Mnozí z vás se divili, když jsem řekl, že v prezidentské volbě v druhém kole nebudu volit. Ani pro Andreje Babiše, ani pro Petra Pavla. A u nynějšího prezidenta Pavla se postupem času ukazuje, že jsem měl pravdu.

Jeho okolí ho začíná ovládat a on přestává mít vliv na rozhodování na Hradě. Vše přebírá jeho „přítel po boku“ Petr Kolář a miliardář Jan Dobrovský. Ti si vybrali i jeho kancléřku Vohralíkovou. Tu prý prezident před jejím uvedením do  funkce viděl půl hodiny.

Ženu, kterou dosadil do tak důležité funkce, která má největší moc nad informacemi, které prezident dostane a s jakými lidmi bude pracovat, ano, tu znal PŮL HODINY!

Divíte se pak, že podepíše všechno, co mu tam vládní většina ve sněmovně pošle? Nebo že navrhuje na ústavní soudce lidi, o kterých neví vůbec nic a pak se diví, co se děje? Je to velmi smutný příběh a já vím, že mnoho z vás Petra Pavla v dobré víře volilo.

Bohužel se ukazuje, že si ho jen vybrala určitá skupinka podnikatelů, ve spolupráci se současnou vládní koalicí, aby jim dělal co nejméně problémů.

Je to škoda. Prezident má totiž řadu možností, jak korigovat špatná rozhodnutí vládní většiny. Nevyužil toho zatím ani jednou. Podepsal snížení valorizací penzí, pak špatnou reformu důchodů, která opět snížila valorizaci, sporný zákon o přesčasech lékařů a tak dále.

A bohužel podepíše, možná s malým zaváháním, vše, co mu na stůl přijde.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…