Šlachta (Přísaha): Šéf ČEZ Beneš dostane na odměnách 35 milionů

02.06.2022 9:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k odměnám managementu ČEZ

Šlachta (Přísaha): Šéf ČEZ Beneš dostane na odměnách 35 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Vedení ČEZ dostane odměny ve výši 135 milionů korun! Jenom šéf Beneš dostane na odměnách z ČEZ 35 milionů! A další miliony dostane z dceřiných firem. A navíc ještě k tomu 15 milionů, jako pevnou složku odměny. V téhle době! Kdy oznámili, že budou o 60 procent zvedat ceny elektřiny!

Jak je to možně? Protože ČEZ má za sebou „úspěšný rok“. To znamená, že jim čistý zisk za loňský rok stoupl o 81 procent! Za tím ale přeci není žádný manažerský génius vedení firmy. Je to proto, že energie všude na světe a speciálně v Evropě vystřelily do nebes, takže elektřinu, kterou si tady vyrobíme za 25 haléřů, pak kupujeme za jedny z nejvyšších cen v Evropě! V tom je celý zisk ČEZ.

ČEZ vlastní stát ze 70 procent. Ještě jednou. Většinu vlastní stát. Jsme energeticky soběstační, energii vyvážíme ven a stejně za ni platíme téměř nejvíc v Evropě. Absolutně to nedává smysl. Ale minimálně teď vám je jasné, proč se zuby nehty brání tomu, aby snížili cenu regulované složky energie, jak navrhuje Přísaha. Protože by se pak připravili o peníze a následně i o absolutně nezasloužené odměny.

Babiš tam byl osm let a neudělal s tím absolutně NIC. Nová vláda je tam už víc jak půl roku a taky nedělají vůbec NIC. Ale hlavně, že lidi pořád platí šílené složenky, že?

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…