Sládek (SPR-RSČ): Ministerstvo životního prostředí lže a slouží Agrofertu

20.03.2017 19:15

Jedovatý oxid siřičitý zamořil v noci z 28. na 29. října 2014 město Přerov. Tamní automatizovaná měřící stanice Českého hydrometeorologického ústavu tehdy zaznamenala v ovzduší nebývalé hodnoty tohoto jedovatého plynu. Vrchol přišel krátce po půlnoci

Sládek (SPR-RSČ): Ministerstvo životního prostředí lže a slouží Agrofertu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Následně byla Českou inspekcí životního prostředí, firmě Precheza, viníkovi této havárie, která patří do Agrofert za znečištění ovzduší v Přerově vyměřena sedmimilionová pokuta.

Na pomoc však přispěchalo Ministerstvo životního prostředí, které vede ministr Brabec, dříve generální ředitel chemičky Lovochemie, což je v rámci skupiny Agrofert sestra Prechezy. A ten snížil pokutu se sedmi milionů na pouhých pět set tisíc.

Sice se ozvala kritika, ale s tou se bývalý zaměstnanec Agrofertu, kterému tam Babiš stále drží místo, kam nastoupí po odchodu z ministerstva, hlavu nedělá. Prohlásil, že o snížení nerozhodl on, nýbrž jeho autonomní úředníci.

Kdybych nedávno nejednal s jiným státním úřadem, který musí svému ministrovi předkládat ke schválení i nákup toaletního papíru, tak bych takové výmluvě možná i uvěřil. Takto se jedná o vědomou lež.

Zákon o střetu zájmu sice schválen byl ale na takové šíbry, jako jsou zaměstnanci Agrofertu prostě nestačí. Jelikož tato skupina nemá žádné morální zásady, o kterých nejspíše nikdy ani neslyšela, natož aby se jimi nedej bože řídila, je zapotřebí zpřísnit tento zákon a striktně jej uplatňovat i vůči těm rádoby politikům, kteří mají hroší kůži a jejichž jediným posláním je okrádat stát, tedy všechny občany České republiky.

Zároveň je tento případ, který je jenom jedním z mnoha dalších, nejlepším důkazem toho, jak hrabiví a doslova hladoví jsou miliardáři a multimilionáři. Pokud by měli jenom trochu cti v těle, tak tu sedmi milionovou pokutu zaplatí, když si ji stejně odepíší do nákladů, což jim posvětí Babiš, který již několik takových operací z pozice ministra financí pro svoje firmy zařídil. To by ovšem skutečně museli jít do politiky proto, aby sloužili občanům, národu a vlasti a ne proto, aby si nakradli a takto nečestně získané majetky pojistili.

A k vašemu zamyšlení jistě poslouží i tato poznámka závěrem. Dnes je možné vtrhnout komukoliv do bytu nebo domu na základě udání souseda, že znečišťuje životní prostředí. Vláda složená i z ministrů hnutí Babiše prosadila vysoké pokuty a soudy. To vše například za spálení PET lahví. I když je správné, že se něco takového nesmí dělat, vliv na životní prostředí a schopnost takového pálení ohrozit životy lidí je minimální. Zato chemický provoz, který může lidi zabíjet a také zvolna zabíjí, tomu se pokuta sníží na zanedbatelných pár korun? Kde je rovnost před zákonem, kde je posouzení společenské nebezpečnosti? Vše je podřízeno jenom maximalizaci zisku majitele Agrofertu, na lidi se kašle.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.