Sládek (SPR-RSČ): Pytláci v ZOO

22.03.2017 5:32

V Paříži krutí pytláci zabili nosorožce kvůli jeho rohu, který je velmi ceněný v Asii, zvláště Vietnamu a Číně.

Sládek (SPR-RSČ): Pytláci v ZOO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové reagovala bystře a uřezala rohy nosorožcům raději dopředu. Víme, že to zvířata nebolí, zvláště, když jsou před tímto chirurgickým zákrokem uspána. Ale přesto nevidíme žádný důvod k tomu, abychom vedení této zoologické zahrady a její následovníky chválili. Není totiž vůbec za co. Na jedné straně jsme my občané šmírováni kamerovým systémem takřka na každé kroku a na druhé straně není možné zajistit dostatečnou ochranu zvířat v ZOO?

Svět se mění zvláště pod náporem přivandrovalců ze všech koutů světa. To však neznamená, že my se budeme přizpůsobovat jim. Trváme na tom, že se přivandrovalci buď přizpůsobí nám, anebo je prostě vyženeme. My přeci nebudeme naše děti vodit do zoologické zahrady, ukazovat jim zmrzačená zvířata a vykládat jim, že je museli zmrzačit, protože tady řádí bandy pytláků na zakázku Asiatů, kteří vraždí zvířata jenom kvůli jednomu rohu a podivným pověrám, že to zvýší jejich potenci.

Jednoznačně musíme vytvořit dostatečnou ochranu pro zvířata, musíme takové pytláky trestat velmi přísně, aby je příště přešly jejich zvrhlé choutky. Nosorožčí roh je rohovina, pokud tak věří v její zázračné účinky mohou o tom přemýšlet ve vězení při okusování svých nehtů - rohoviny.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Jenom doufáme, že záliba v orientální kuchyni a jejích propagátorech nedosáhla takové intenzity, že budou Češi volit do parlamentu požírače psů a rohů nosorožců.

Místo toho, aby se přijaly zákony, které budou takové barbarské projevy potírat, tak se raději uřezávají rohy nosorožcům. Co bude následovat příště? I další zvířata mají podle těchto šarlatánů zázračné orgány, jako třeba medvědí žluč, tygří varlata nebo třeba sloní kly. Také je budeme řezat a operovat? Když úvahu trochu přeženeme, tak v ohrožení jsou dnes i blondýny, takže se budou povinně stříhat dohola anebo barvit na černo jenom proto, aby nelákaly přivandrovalce? Anebo budou vlády preventivně kastrovat Evropany, protože v Asii považují genitálie za zvlášť hodnotné afrodisiakum?

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…