Sládek (SPR-RSČ): Účtenkovka? Síť placených udavačů

03.10.2017 12:20

Udávání je spolu se závistí naneštěstí velmi podstatným rysem naší společnosti. Vždyť si lidé i při řešení vyloženě soukromých sporů vypomáhají právě anonymním udavačstvím.

Sládek (SPR-RSČ): Účtenkovka? Síť placených udavačů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Nejjednodušší, jak se pomstít neoblíbenému sousedovi je přeci podat na něho smyšlené udání na finanční úřad, policii, šířit pomluvy a lži.

Účtenkovou loterií na Slovensku se nechal inspirovat tamní opovrhovaný a zde v některých částech populace zbožňovaný rodák Babiš. Stejně jako se nechal jinde inspirovat EET. Co na tom, že fízlovský systém EET je v české podobě jenom ve třech zemích na celé planetě a ani tam se moc neosvědčil. Co na tom, že ani účtenková loterie se na Slovensku nesetkala s velkým zájmem a ten nadále upadá. Svůj účel taktéž nesplnila, protože lidé nejvíce do systému zadávají účtenky z velkých obchodních řetězců.

Proto přeci nejsou tyto systémy zřizovány. Jediným důvodem jejich existence je totiž vytvořit státem řízenou a státem financovanou síť udavačů a všude přítomnou atmosféru strachu. Každý, kdo se přihlásil do systému účtenkové loterie musí sám na sebe udat řadu citlivých osobních údajů. Pro usnadnění práce těmto sebeudavačům, poskytlo ministerstvo financí ke stažení aplikaci, která zároveň udala a do systému sledování zahrnula i každého člověka, kterému kdy ten sebeudavač z telefonu volal. Tak se prostřednictvím více jak 70 tisíc sebeudavačů dostal stát k dalším stovkám tisíc občanů a jejich údajům, aniž by tito s něčím takovým souhlasili. Takto vytvořený systém umožní sledovat na každém kroku a podle potřeby likvidovat každého, kdo bude nepohodlný, bude překážet plánům vládnoucí garnitury. Ministerstvo prý o existenci tohoto programu nevědělo. Máme si tedy myslet, že ministerstvo financí zaplatilo nějaké firmě za aplikaci, kterou si nikdo z ministerstva při převzetí ani nezkontroloval? Mají nás za hlupáky?

A ještě jako bonus dostane každý i naprosto nevinný občan, který by se k udavačství nikdy nepropůjčil povinnost ze svých daní udavače financovat. 20 miliónů za první rok provozu této zhovadilosti a cca 64,5 milionů na výhry pro udavače. Opravdu nádherná perspektiva – platit si vlastního udavače, jako by nestačilo, že už teď si platíme vlastní traviče a katy. A další morální mrzačení již tak živořícího národa není třeba rozebírat.

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…