Šlahúnková (KSČM): Šťastné a veselé! Feliz Navidad!

24.12.2013 13:30

Jjuulli, Kaledos, Ziemassvetki, ale také Christmas, Navidad a hlavně VÁNOCE. V každé zemi se jim říká jinak, každá země má své zvyky, slaví je mnoha způsoby i v různé dny.

Šlahúnková (KSČM): Šťastné a veselé! Feliz Navidad!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční stromek

Předvánoční shon, ruch, uspěchanost jsou rovněž všude stejné. Ne všechny děti mají možnost prožít šťastné Vánoce, je mi líto těch, které je tráví v dětských domovech. Ale i tam se o ně tety dobře starají a vánoční atmosféru se jim snaží zpříjemnit. Horší je to však mnohdy ve světě. Tam, kde je válka a bída tráví děti se svými rodiči Vánoce na ulici. V horším případě jsou samy a protloukají se životem, který nemohou nijak ovlivnit.

Sníh sice nejspíš o vánočních svátcích nepřinese ani Ježíšek ani Santa Claus, přesto přeji všem, aby si nekazili tu krásnou klidnou atmosféru třeba spáleným cukrovím, ale aby se v klidu sešli se svou rodinou, s přáteli a povzpomínali na uplynulý rok. A samozřejmě si musíme dát novoroční předsevzetí, abychom je mohli hned zapomenout a žít si dál v klidu a míru v naší krásně zemi. Vzpomeňme však aspoň na chvíli na ty, kteří nemají to štěstí, a snažme se přemýšlet o tom, jak bychom jim mohli pomoci. Buďme i v této uspěchané době laskaví jeden k druhému a odložme všechny žabomyší spory, které nám znepříjemňují život. Je přece krásné žít a plnit si přání nejen o Vánocích.

Pavla Šlahúnková, KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…