Šlahúnková (KSČM): Věřme, že bude líp

22.01.2014 16:16

Od ledna se Řecko ujalo předsednictví Evropské unie. V minulých letech jsme Řecko intenzivně sledovali jako zemi na pokraji krize.

Šlahúnková (KSČM): Věřme, že bude líp
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Ekonomickou situaci občanů, která nebyla a není jednoduchá, překonání všech možností úpadku – dluhy, krize nejen finanční, ale i sociální a osobní sledoval spolu s námi celý svět. Snad pro Řecko bude rok 2014 méně problematický. V této souvislosti mě napadá otázka: jak to bude v naší zemi v návaznosti na euro?

Již rok 2013 znamenal pro spoustu českých rodin větší počítání výdajů a jak to tak vypadá, české rodiny se počítání nevyhnou ani letos.  Zdražování se nás dotklo jakožto důsledek oslabení české koruny oproti euru po intervenci České národní banky.

Jaký skutečný dopad ale mohou očekávat české rodiny? To teprve ukáže čas. Budou mít maminky na to, aby zaplatily svým dětem svačinu do školy? Čeho všeho se bude muset vzdát rodina, aby mohla zaplatit všechny poplatky? Chvíli jsme věřili proklamacím guvernéra ČNB. Postupně se však v obchodech začalo zdražování projevovat a oslabení koruny tak postihlo celou Českou republiku.

Z mého pohledu je odpověď na rovnici – nerovnici daná: něco zlevní – energie, většina zboží však zdraží. A co je nejhorší, i potraviny. Výsledek je pro nás všechny katastrofický. Začíná se šetřit na potravinách, kupují se ty levnější a tedy méně kvalitní, z obchodů se vracíme na tržiště a začínáme počítat, zdali budeme mít na zaplacení bytu, školné pro děti či úhradu léků. Je to začarovaný kruh, ale věřím, že i aktivity našich poslanců Evropského parlamentu v dalším volebním období budou pozitivně ovlivňovat dění v České republice.

Pavla Šlahúnková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…