Sláma (TOP 09): Rozvoj infrastruktury jako cesta k prosperitě

04.07.2021 19:37

15. června 2021 proběhlo v prostorách letištního terminálu Jana Kašpara setkání exportérů a importérů Pardubického a Královehradeckého kraje. Setkání se zúčastnili významní exportéři i zástupci Česko-Afgánské obchodní komory.

Sláma (TOP 09): Rozvoj infrastruktury jako cesta k prosperitě
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Pardubice i kraj jsou velmi zajímavé z pohledu dopravy. Pomyslný střed republiky, dobrá dostupnost Prahy, Brna, Ostravy, relativně levné regionální letiště pro osobní i nákladní dopravu, železniční koridor a snad jednou splavněné Labe až do Pardubic.

Anketa

Do voleb zbývá sto dní. Kdo podle vás bude příštím premiérem?

hlasovalo: 15066 lidí

„Region má velký potenciál stát se jedinečným multimodálním dopravním uzlem, který může přilákat zajímavé investory z celého světa. Úkolem politické reprezentace musí být zejména budování infrastruktury, o ostatní se postará podnikatelský sektor,“ říká Michal Sláma, krajský zastupitel a člen Krajské rady pro inovace Pardubického kraje.

Letiště Pardubice

Některé investice už běží, jiné se chystají. Dobudováním D35 bude kraj napojen na dálniční síť, probíhá miliardová rekonstrukce vlakového nádraží, chystá se nový cargo prostor na letišti a snad jednou i splavnění Labe. "Věřím, že schopní podnikatelé umí překonat řadu překážek. Velkou úlohou politiky je jim v jejich snaze nepřekážet, neškodit. Podpořme podnikatele dobrou infrastrukturou, dobrým zázemím; nezasahujme ale do toho, jak mají podnikat," říká Michal Sláma.

V našem kraji vzniká mnoho inovativních projektů. Například prezentovaná dekontaminační zařízení pro boj proti covid-19 mají potenciál celosvětového užití a vyvíjejí se v Pardubicích a Chrudimi.

"Bylo velmi příjemné se setkat s tolika význačnými firmami našeho regionu a přesvědčit se o tom, že Pardubický kraj je pro investory stále atraktivní. Krajské hospodářské komoře patří dík za propojování podnikatelských subjektů a zástupců kraje či města. Taková spolupráce má smysl a jen podpoří prosperitu celého regionu,“ uzavírá Michal Sláma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…