Sláma (Trikolora): Únor 1948 se nevrátí, svobodu však ztratit můžeme

27.02.2024 9:15 | Komentář

Komunisté nás neohrožují, progresivisté ano. Je třeba to mít na paměti. Bojujeme bitvy dnešní, nikoliv minulé. Svoboda je to nejcennější, co máme, zase nám ji chtějí ukrást. V tomto podobnost s rokem 1948 není náhodná.

Sláma (Trikolora): Únor 1948 se nevrátí, svobodu však ztratit můžeme
Foto: Archiv JS
Popisek: Místopředseda Trikolory Josef Sláma

Bez většího zájmu se obešlo 76. výročí komunistického převratu. Bez hodnocení doby, co se skutečně stalo, co pro nás těch čtyřicet let znamenalo. Já samozřejmě zcela ostentativně tvrdím, že komunismus v té ryzí podobě nám nehrozí, že to ani není aktuální téma dne.

Nestačil jsem se divit, či usmívat se, nad moralizováním některých našich politiků nad Robertem Ficem a jeho uctěním památky Gustáva Husáka. Myslím, že na to nemáme až takové právo. Husák nebyl jednodimenzní, jednoduchou postavou historie, to je první fakt. Ten druhý je prozaický.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49991 lidí

Můžeme po naší prezidentské volbě vůbec někoho moralizovat? Na Hradě sedí bývalý komunistický kádr, který však stěží dosahuje Husákova intelektu, rozhledu a politického talentu. Dá se říci, že Fico uctil památku chytrého komunistického prezidenta, my jsme zvolili hloupého komunistu za prezidenta. Takže co jediného nám v tomto hrozí, že tu a tam se v nějaké funkci objeví kariérní komunista typu Petra Pavla.

Co však nekončí, je boj o svobodu jednotlivce, o strukturu společnosti, o místo občana v našem státě, ale i samu podstatu státnosti, svébytnosti, suverenity. Strašák progresivismu, zrádného internacionalismu, egoismu atd. tu prostě je, tento politický proud je dnes zbytnělý a velmi silný politicky i mediálně.

Komunismus není nebezpečí, nehrozí nám návrat do oněch únorových dnů roku osmačtyřicátého. Přesto nám hrozí zotročení, ztráta svobody i zbytku státní suverenity. Dnešní doba má i společné symptomy. Dříve přisluhovači imperialismu, dnes ruští švábové, dříve buržousti, dnes dezoláti, dříve protisovětští, dnes protievropští. Již toto nálepkování musí být dostatečným varováním, že je něco hodně špatného v naší společnosti. Že se jedná jistou abnormalitu, velmi zhoubnou a svobodu včetně většiny občanů ohrožující skutečnost.

Bylo by fatální selhání to přehlížet, umět pojmenovat zlo a postavit se mu je povinností politika. Přestože bude nálepkován jako putinovec, ruský šváb či dezolát. Je možná největší zvráceností dnešních dnů, že ten kdo bojuje za svobodu a suverenitu, je častován, že nás chce vést na východ. Normálně by to bylo směšné, ale doba je velmi vážná. Doufám, že se občané nenechají zmást zoufalými, podpásovými ataky.

Komunisté nás neohrožují, progresivisté ano. Je třeba to mít na paměti. Bojujeme bitvy dnešní, nikoliv minulé. Svoboda je to nejcennější, co máme, zase nám ji chtějí ukrást, v tom není podobnost s rokem 1948 náhodná.

Josef Sláma

  • Trikolora
  • Místopředseda Trikolory
  • zastupitel měst. části

Článek byl převzat z Profilu Josef Sláma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…