Šmída (Piráti): Skuteční vlastenci nekradou

27.07.2020 12:21

Skuteční vlastenci nekradou. A já se rozhodně považuju za vlastence. Takovýho tradičního s tím antifašistickým základem. Mám tuhle zemi rád. Mám rád její krajinu i její kulturu. A proto mi tak vadí, že jsme světu pro smích.

Šmída (Piráti): Skuteční vlastenci nekradou
Foto: Creative commons CC-BY-SA
Popisek: Předseda Pirátů v Olomouckém kraji Martin Šmída

Vypadáme jak blbečci, že si tady vydržujem nenasytnýho oligarchu, který rozhodně nepřišel k miliardám poctivou prací. Ovládl velkou část mediálního trhu a koupil si přízeň voličů. Stal se premiérem. "Premiérem, který krade."  Z veřejných peněz, z našich peněz, z peněz všech poplatníků v Evropě.

A já vím, že někteří namítnou, že problém je v tom, že ty dotace vůbec existují a že stát prostě příliš mnoho přerozděluje a já s tím budu souhlasit. Taky jsem spíš středopravý liberál.

A i Babiš se vymlouvá, že za to může systém, a že máme přece Lex Babiš a kontrolní orgány... že Čapí hnízdo měl přece kontrolovat Kalůsek... Ale není přece normální krást v sámošce jen proto, že tam zrovna nemají kamery.

A občas zaslechnu námitku, že dřív se tady přece kradlo taky... což je ten nejhorší argument ze všech a skutečná příčina, proč jsme pořád v těchto východoevropských postkomunistických sračkách. Když si budem furt opakovat "kradlo se a krást se bude", tak se to doopravdy dít bude.

Ale všichni nekradou. A někteří chtějí bojovat za lepší budoucnost pro tuhle zemi. To jsou skuteční vlastenci. Takže nezbývá než doufat, že těch lidí, co to uvidí a budou to chtít taky, bude přibývat. A víme, že jsou to hlavně ti vzdělaní, inteligentní a mladší, ať už jednotlivci nebo rodiny. Díky vám!

Vždycky máme šanci změnit budoucnost. A i ta nejdelší cesta začíná prvním krokem.

Autor je bývalým místopředsedou Pirátů a zastupitelem obce Majetín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…