Smutný (SZ): Drábek by měl jít za sKarty bručet

14.08.2013 22:20

Tak tohle už je trochu silná káva! Čím dál tím víc lidí u nás tře bídu s nouzí, a „pánové nahoře“, jak zpívá Nohavica, si tu klidně rozhazují desítky a stovky milionů. To se nám smějí do očí? Za vytunelování tolika peněz by snad přece měl někdo nést zodpovědnost.

Smutný (SZ): Drábek by měl jít za sKarty bručet
Foto: Hans Štembera
Popisek: sKarta

Jako třeba exministr asociálních věcí Drábek. Ten, který se tváří jako profesor z Oxfordu a zakládá pochybné politické hnutí pro sportovce. Jeho orwellovský, důstojnost urážející a ještě k tomu nefunkční systém sKaret, který je k ničemu a musí se nakonec po dlouhých dohadech zrušit, stál daňové poplatníky – tedy nás všechny – 82 miliónů korun českých. Dalších 300 milionů o nového systému vyplácení sociálních dávek vložila Česká spořitelna. Zrušení, které už poslanci ve sněmovně schválili, vyjde na dalších pět milionů. Drábkovým komínem tak vyletělo suma sumárum 387 milionů korun.

Jak je možné, že za zpackaný projekt a špatně udělanou práci Drábek nenese žádnou odpovědnost? Kdyby takový průšvih udělal kdokoli z nás, obyčejných lidí, vyhodí nás z práce za flígr a ještě budeme platit deset let způsobenou škodu. Ne tak vyvolení politici.

SKartu si – často proti své vůli – muselo pořídit 278 tisíc lidí. Nový systém způsobil při svém zavádění kolaps výplaty sociálních dávek, takže ti nejpotřebnější zůstali několik týdnů bez prostředků. Mnozí z nich tak byli donuceni žebrat o jídlo u známých, jiní vzít si úvěr, který smrděl exekutorem. Ministr Drábek se tvářil, že „já nic, já muzikant“, a dál vesele pobíral svůj ministerský stotisícový plat.

Stát sice ušetřil 38 milionů na poštovném za posílání dávek složenkami, utratil ale mnohonásobně víc. Čemu moje babička říkávala „turecké hospodářství“, tomu se teď v Evropě říká  „české tunelářství“.

Vykukové, kteří si nakradli na úkor státních peněz, vybraných na daních od nás všech, by měli po právu skončit za mřížemi. Drábek jako první. A ne si ještě kandidovat do voleb, aby mohl rozjet své politické umění znovu od začátku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…