Sobotka: Ministrovi Prachařovi se v poslední době začala kumulovat celá řada problémů

12.11.2014 11:08

Reakce předsedy vlády Sobotky na rezignaci ministra dopravy Prachaře

Sobotka: Ministrovi Prachařovi se v poslední době začala kumulovat celá řada problémů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Dnes ráno jsem obdržel rezignaci pana ministra Antonína Prachaře na funkci ministra dopravy. Na základě toho dnes budu informovat prezidenta republiky o tom, že ministr dopravy k dnešnímu dni rezignoval na svou funkci.

Pokud jde o situaci v resortu dopravy, je evidentní, že se panu ministrovi Prachařovi v posledních měsících začala kumulovat celá řada problémů, které se nedařilo uspokojivě v reálném čase řešit.

Chci zmínit zejména otázku vedení Ředitelství silnic a dálnic, kde se za celou dobu nepodařilo stabilně vybrat ředitele této organizace, ačkoliv je to organizace, která je naprosto klíčová pro hlavní cíl, který vláda má, tzn. zrychlit výstavu dopravní infrastruktury. Nedařilo se včas připravit legislativní návrhy, které se týkaly rovněž oblasti zrychlení výstavby dopravní infrastruktury.

Co jsem vnímal jako další problém, je nejistota ohledně dodržení termínů, pokud jde o výběrové řízení na nového provozovatele mýtného systému.

Tohle všechno nejsou nové věci, diskutovali jsme o nich už v minulých týdnech v rámci koalice a předpokládám, že rezignace pana ministra Prachaře je i reakcí na to, jakým způsobem si situaci resortu Ministerstva dopravy vyhodnotilo hnutí ANO, které je naším koaličním partnerem.

Dnes jsem také obdržel od koaličního partnera návrh na jmenování nového ministra dopravy. Jedná se o pana Ťoka. S panem Ťokem se chci zítra nejprve sejít, abych se seznámil s jeho představou o tom, jak by chtěl vést resort dopravy a pak se k této nominaci vyjádřím.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.