Šojdrová (KDU-ČSL): Mezi „děti zbavené svobody" patří i ty ukrajinské

14.12.2023 10:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dětem zmítaných v útrobách válek.

Šojdrová (KDU-ČSL): Mezi „děti zbavené svobody" patří i ty ukrajinské
Foto: Screen ČT24
Popisek: Michaaela Šojdrová v ČT

Mezi "děti zbavené svobody" patří i ukrajinské děti násilně zavlečené za účelem adopce do Ruska. Jejich situaci sleduji od začátku války a spolupracuji s řadou ukrajinských lidskoprávních organizací, které usilují o jejich návrat. V minulých týdnech jsem apelovala na Mezinárodní červený kříž, který podle mého názoru má kompetence a nástroje dělat pro tyto děti mnohem více.

Děti by neměly být zadržovány z důvodů souvisejících s migrací nebo válkou. Neměly by být umisťovány do uzavřených migračních center nebo ústavů bez možnosti je opustit. Děti jsou oběti války a nesmíme připustit, aby se nimi zacházelo jako se zločinci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ta zbytečná, hloupá ženská si opět vymýšlí problém,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOAK 14 , 14.12.2023 10:42:25
aby mohla dál vegetovat na finančně vykrmeném polštáři v EP. Typická pijavice, kterých je v Česku obrovské množství. A pak nejsou k dispozici pracovní síly.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky