Šolc (SLK): K nemocnici pojede autobus. Město už řeší dopravní napojení

15.05.2019 17:21

Už v příštím roce se začne v areálu liberecké nemocnice stavět Centrum urgentní medicíny, jehož součástí bude i parkovací dům.

Šolc (SLK): K nemocnici pojede autobus. Město už řeší dopravní napojení
Foto: archiv
Popisek: Jiří Šolc

Vedení města nyní s projektanty řeší nové dopravní napojení krajské nemocnice na přilehlé ulice. A není to lehký úkol. Vozidel totiž přibude a Šaldovo náměstí je už teď na hranici únosnosti.

„Uvažuje se proto o zřízení dílčích jednosměrek, které mimo jiné umožní zavedení spoje městské hromadné dopravy přímo k nemocnici, po čemž lidé dlouho volají. Klíčová bude také výstavba nové silnice v Pastýřské ulici, která Šaldovu náměstí uleví,“ řekl náměstek primátora Jiří Šolc.

Nový pavilon se stane srdcem celé nemocnice. Bude v něm centrální urgentní příjem, který dosud nemocnici chybí. Vznikne tady špičkové kardiocentrum a laboratoře, přestěhuje se sem i transfuzní a radiologické oddělení, JIP a ARO a přibudou nové operační sály a pokoje se 120 lůžky.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.