Somr (ODS): Je-li vize, podaří se i neuvěřitelné

29.07.2019 4:33

Když americký prezident John Fitzgerald Kennedy (JFK) 25. května 1961 při projevu v Kongresu řekl „do konce 60. let budeme na měsíci“, kongresmani mu ani nezatleskali. Byl to na svou dobu tak smělý až neuvěřitelný plán, že mu prostě nevěřili.

Somr (ODS): Je-li vize, podaří se i neuvěřitelné
Foto: ODA
Popisek: Zdeněk Somr, místopředseda ODA

Když 20. července 1969 ve 20:17:40 koordinovaného světového času přistál na měsíci modul Apolla 11, tento plán se naplnil. A všichni si pamatujeme větu Neila Armstronga, když o šest a půl hodiny později vkročil na povrch Měsíce: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo“. Byla to splněná vize JFK a zároveň jeden z největších úspěchů vědy a techniky 20. století.

Na začátku musí být politická vize a na konci může být vědci a inženýry uskutečněný neuvěřitelný plán. Máte pocit, že u nás se neuskutečňují ani uvěřitelné plány? Pak nám něco chybí. A myslím, že vědci a inženýři to nejsou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…