Soukup (ANO): Malá škola logiky

01.02.2016 9:01

Z mého poslaneckého deníku

Soukup (ANO): Malá škola logiky
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Pátek 29.1.2016. Opět jeden ztracený den. Pravicová opozice pokračuje v obstrukcích zákona o elektronické evidenci tržeb. Jednáme už o něm 40 hodin. Opozice ostře kritizuje také už přijaté kontrolní hlášení plateb DPH. Dovolím si malý test z logiky. Opoziční poslanci tvrdí, že zavedení obou kontrolních opatření povede k likvidaci mnoha podnikatelů, respektive živností.

Podle zákonů logiky tedy říkají, že v Česku obstojí jenom ten, kdo neodvádí daně a podvádí!? Já si to nemyslím. Pokračujme ale v logické dedukci dál - tím, že pravicoví poslanci nechtějí umožnit elektronickou evidenci tržeb, straní nepoctivým před poctivými!?

A ještě trochu logiky do samotných obstrukcí. Ano, mají svůj význam. Ovšem nezachází opozice v tomto případě už za hranu ústavnosti? Logickou dedukcí je možné dojít k závěru, že podobným způsobem může minoritní skupina poslanců zablokovat každý předkládaný zákon. Může dokonce paralyzovat fungování celé země. Je to zřetelná snaha ignorovat výsledky voleb. To je zejména u ODS, jejíž zakladatel proti těmto snahám celý život bojuje, pozoruhodné ... Instrument, který takovou formu obstrukcí umožňuje, se jmenuje Jednací řád PS PČR. Není třeba ho změnit?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Narostl výskyt psychických potíží u dětí. Kapacity přestávají stačit

4:32 Bartošek (KDU-ČSL): Narostl výskyt psychických potíží u dětí. Kapacity přestávají stačit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k závislostem a psychickým problémům dětí.