Špecián (Piráti): Nominaci do komise beru v prvé řadě s velkou pokorou

31.03.2021 15:18

Piráti dávají mládí zelenou

Špecián (Piráti): Nominaci do komise beru v prvé řadě s velkou pokorou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti v Karlovarském kraji mají nejmladšího člena krajského poradního orgánu v České Republice. Je jím sedmnáctiletý Karel Špecián.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

Od voleb, které přinesly změnu ve směřování Karlovarského kraje, uběhlo už téměř půl roku. Za tu dobu se odehrála spousta věcí na první pohled viditelných, ať už vyjednávání o krajské koalici, nebo maratony zastupitelstev se spoustou poznámek opozičních zastupitelů. Nicméně se na kraji dějí i události méně výrazné, ale stejně podstatné. Se změnou vedení kraje přišlo i ustanovení nových výborů a komisí.

A právě letos se do jedné z komisí, konkrétně do komise pro přeshraniční spolupráci, dostal i mladý Pirát Karel Špecián. V jeho 17 letech to z něj dělá nejmladšího člena poradního orgánu nejen v kraji, ale i v celé České republice.

"Nominaci do komise beru v prvé řadě s velkou pokorou. Vážím si toho, že i přes můj věk mi Piráti tuto šanci a důvěru dali," uvedl Karel. "Důležitost přeshraniční spolupráce se potvrdila právě v poslední době, kdy dostal náš region po zaplnění lůžkových kapacit v nemocnicích nabídku na převoz covid pacientů do Německa. To, že spolupráci, bohužel úspěšně, vláda bojkotovala a zvolila méně efektivní cestu, tedy cestu převozu pacientů po celé ČR, je samozřejmě věc druhá," doplnil.

“Stále slyšíme nářky, že se mladí o nic nezajímají, o nic nestarají. Snažíme se jít proti proudu tohoto mýtu a dávat mladým skutečnou šanci. Podle mě je extrémně důležité, zapojovat do správy věcí veřejných všechny věkové kategorie. Jedině tak se můžeme posunout jako celek. A věřím, že to nemusí být zrovna jen u Pirátů,” dodává Jindřich Čermák, krajský radní pro oblast školství.

Výbory a komise jsou poradními orgány zastupitelstva. Podle vyjádření ministerstva vnitra je tedy možná účast i nezletilých osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.