Stanjura (ODS): Najděte a pojmenujte tři rozdíly v zahraniční politice SPD a KSČM

23.11.2018 16:33

Projev na 23. schůzi Poslanecké sněmovny 23. listopadu 2018 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

Stanjura (ODS): Najděte a pojmenujte tři rozdíly v zahraniční politice SPD a KSČM
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

K panu předsedovi Chvojkovi vaším prostřednictvím. Kdybyste mě poslouchal, tak odpověď občanských demokratů k otázce předčasných voleb jste jasně slyšel bez vytáček. Já jenom říkám bez vytáček. Ale přemluvte své vládní partnery - komunisty a hnutí ANO. Vy moc dobře víte, že bez hnutí ANO předčasné volby být nemohou. Taková je jednoduchá matematika.

Ale já jsem se přihlásil kvůli něčemu jinému. Ta jednoduchá a oblíbená politická figura: problém neexistuje, ale někdo ho vymyslí a pak bojuje proti tomu problému. Ten problém, který si vymysleli sociální demokraté, je podpora SPD případné příští vládě. Slyšeli jsme od premiéra, že o SPD neuvažuje, ale chtěl jsem dát původně - znáte takové ty oblíbené obrázky, najděte pět rozdílů. To by bylo opravdu, pane předsedo Chvojko, moc těžké, prostřednictvím pana místopředsedy. Najděte mi a pojmenujte mi na mikrofon tři rozdíly v zahraniční politice SPD a KSČM. Tři, nepotřebuji pět! Shodují se v otázce NATO, shodují se v otázce EU, což je podle našeho názoru ostře proti našim národním zájmům, a jedni vám nevadí, s těmi vládnete, a před těmi druhými zachraňujete stát. Tak mi ty tři rozdíly v zahraniční politice KSČM a SPD pojmenujte tady na mikrofon, abychom viděli, co vlastně zachraňujete!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice