Stanjura (ODS): Živnostníci nemůžou dál čekat

03.04.2020 16:32

Občanští demokraté chtějí ve Sněmovně projednat přednostně opatření směřující k podpoře OSVČ, podle šéfa poslanců ODS Zbyňka Stanjury potřebuje právě tato skupina lidí podporu co nejrychleji. Předseda Senátu Miloš Vystrčil potvrdil, že horní komora je připravena se sejít kvůli schválení těchto opatření v příštím týdnu. Snahou je, aby velikonoční svátky neprodloužily čekání živnostníků na pomoc, když vláda předkládá návrhy až nyní.

Stanjura (ODS): Živnostníci nemůžou dál čekat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

„Vláda s opatřeními na podporu živnostníků a podnikatelů dlouho otálela, tato nejohroženější skupina ale nemůže déle čekat. Ve Sněmovně proto navrhneme, abychom podpůrná opatření pro OSVČ projednali přednostně jako první bod tak, aby je předseda Sněmovny mohl do Senátu poslat co nejdříve,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Jednáme se všemi senátorskými kluby, abychom byli schopni se operativně sejít už v příštím týdnu a podporu živnostníkům schválit v co nejkratším možném termínu. Jsme si vědomi toho, že právě na živnostníky a podnikatele dopadá koronavirová krize nejvíce, a proto chceme co nejrychleji pomoci,“ vysvětluje předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.