Starosta Jiraský: V lesích na horních Vinicích a v okolí rybníka Chobot vznikne relaxační prostor

01.07.2020 19:43

Ve sportovně relaxačním areálu na Vinicích vyrostlo výběhové schodiště s celkovým převýšením 18 metrů.

Starosta Jiraský: V lesích na horních Vinicích a v okolí rybníka Chobot vznikne relaxační prostor
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vysokého Mýta František Jiraský (Nezávislí)

Schodiště má 85 stupňů a je dlouhé 45 metrů. Tento nový sportovní prvek je vhodný pro zlepšení kondice rekreačních sportovců i jako doplněk tréninků pro všechny druhy sportů. Vedle výběhového schodiště by měla být postavena ještě desetimetrová skluzavka pro děti. V areálu se dále počítá s novými balančními prvky pro cyklisty.

Město plánuje rozšíření sportovně relaxačního areálu i do okolních lesů. „Záměrem města je vytvořit v lesích na horních Vinicích a v okolí rybníka Chobot relaxační prostor pro občany města. Prvním areálem, který jsme vybudovali, jsou cyklotraily a dvě venkovní tělocvičny,“ řekl starosta František Jiraský a dodal: „Perspektivně uvažujeme o infrastruktuře pro pěší turistiku, pro běžce a pro další druhy cyklosportů.“

V současné době město připravuje rozšíření městských trailových tratí o dalších pět kilometrů směrem na Podrážek. Tratě budou respektovat současný terén a povedou po zpevněných cestách.

Sportovně relaxační areál na Vinicích vzniká postupně. V roce 2016 město vybudovalo trailové tratě, o rok později pumptrackovou dráhu a propojky trailových tratí. V roce 2018 k nim přidalo altán a dvě workoutové tělocvičny. Jedna z nich obsahuje herní a balanční prvky pro děti a druhá FIT prvky pro dospělé. Tělocvičny jsou určeny pro všechny věkové kategorie a mohou sloužit ke cvičení, zábavě i k relaxaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…