Starosta Jiraský: V třídění odpadů jsme nejlepší v Pardubickém kraji

02.01.2017 16:36

Novoroční přání starosty Vysokého Mýta

Starosta Jiraský: V třídění odpadů jsme nejlepší v Pardubickém kraji
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vysokého Mýta František Jiraský (Nezávislí)

Milí spoluobčané, přelom roku je vždy příležitostí k bilancování toho uplynulého. Vzpomínáme přitom na vše dobré, co jsme prožili a vykonali. Ohlédnutí je i dobrým důvodem k zamyšlení nad tím, co se nám tolik nepovedlo, co bychom chtěli zlepšit a změnit. Do nového roku vstupujeme s nadějí, že se dočkáme něčeho lepšího a že se nám bude dařit. Platí to nejen pro každého z nás, ale i pro naše město. Máme za sebou vcelku poklidný a úspěšný rok bez katastrof a neštěstí. Daří se ekonomice, firmy jedou naplno, lidé mají práci. Podařilo se nám společně posunout naše město zas o kousek dál. Investovali jsme do sportovišť, památek, ulic, chodníků, škol a školek. Město je bezpečnější, v třídění odpadů jsme nejlepší v Pardubickém kraji... Výrazně se pokročilo v přípravě dálnice D35, která bude současně obchvatem města – dokončuje se projekt pro územní řízení.

Do roku 2017 vstupujeme bez dluhů, se schváleným rozpočtem i plánem dalších investic a oprav. Chceme se pustit například do rekonstrukce náměstí Otmara Vaňorného, krytého plaveckého bazénu nebo vybudovat nový sál pro loutkové divadlo v M-klubu. Na podzim letošního roku bychom chtěli začít stavět inženýrské sítě a komunikace na poli „Za pivovarem“ a následně prodávat parcely pro výstavbu rodinných domků... Vážení Mejťáci, dovolte mi, abych vám poděkoval za dosavadní spolupráci, za váš příspěvek a podíl na fungování města, za vaše úsilí při jeho zvelebování. Přeji vám, ať všechny vaše plány, ať už osobní nebo pracovní, vyjdou v roce 2017 podle vašich představ. Ať máte kolem sebe své blízké, přátele i další dobré lidi, na které se můžete spolehnout. Společně nám všem přeji, aby se nám v našem krásném městě v roce 2017 spokojeně žilo.

V úctě František Jiraský, starosta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.