Starosta Jiraský: V ulici Gen. Závady se zlepší komfort a bezpečnost pro pěší

28.09.2019 17:46

Město upraví ulici Gen. Závady v úseku od Jiráskovy ulice po ulici Husova, která rozděluje tuto ulici na dvě vzájemně neprůjezdné části. Po stavebních úpravách, které potrvají do konce roku, se první úsek promění v obytnou zónu.

Starosta Jiraský: V ulici Gen. Závady se zlepší komfort a bezpečnost pro pěší
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Vysokého Mýta František Jiraský (Nezávislí)

 „Ulicí Gen. Závady vede nejrušnější pěší trasa spojující sídliště a školy s centrem města. Ulice slouží také jako parkoviště pro návštěvníky zdravotnických zařízení a krytého bazénu,“ řekl starosta František Jiraský a dodal: „Po diskuzích o budoucí podobě ulice, do které se prostřednictví ankety zapojila i veřejnost, jsme se rozhodli, že zlepšíme podmínky pro pěší tím, že vytvoříme široký chodník a lépe uspořádáme parkování. Rozhodli jsme se také, že v ulici vysázíme stromořadí, květinové záhony a další zeleň.“

Ulice Gen. Závady bude v obou úsecích vydlážděna zámkovou dlažbou. Namísto dvou chodníků bude v ulici nově jeden chodník, který bude široký 3,5 metru. Po úpravě ulice se zlepší také organizace parkování. V prostoru obou částí ulice vznikne 52 kolmých parkovacích míst. Vymění se veřejné osvětlení a vysadí nová zeleň.

První část ulice Gen. Závady v úseku od Jiráskovy ulice po ulici Husova město upraví do konce roku 2019, druhá část ulice mezi ulicemi Husova a Komenského přijde na řadu v roce 2020. Celkem budou úpravy ulice stát 12,3 milionů korun.

Ulici Gen. Závady dělí silnice I/ 35 na dvě části, které propojuje přechod pro chodce. V prvním úseku ulice Gen. Závady v současné době parkují osobní automobily podélně po obou stranách vozovky. Chodník je oboustranný, přičemž pravý chodník je chodci minimálně využívaný. V tomto úseku ulice není žádná zeleň.

Ve druhém úseku ulice Gen. Závady mezi ulicemi Husova a Komenského se u krytého bazénu nachází parkoviště se dvěma řadami kolmých parkovacích stání. Osobní automobily parkují i podélně před domovem mládeže. Rovněž v tomto úseku je chodník po obou stranách ulice, avšak pěší mnohem častěji využívají levý chodník, který navazuje na přechod přes silnici I/35.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

20:07 Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o příměří a budoucí podobě Ukrajiny