Starosta Němec: Frekventovaná křižovatka se nebude upravovat kvůli nesouhlasu Zlínského kraje

12.07.2022 22:24

Kroměřížská radnice plánovala úpravy frekventované křižovatky ulic Tovačovského – Hulínská – Nádražní – Chropyňská.

Starosta Němec: Frekventovaná křižovatka se nebude upravovat kvůli nesouhlasu Zlínského kraje
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Kroměříže Jaroslav Němec

„Město se stavem křižovatky zabývalo dlouhodobě. Nechalo vypracovat dopravní studii, která navrhla dvě varianty možných úprav, jež by zlepšily kapacitu křižovatky. Ředitelství silnic Zlínského kraje, které spravuje hlavní silnici, průtah městem, však bohužel s žádnou z těchto variant nesouhlasilo. Rada proto rozhodla, že město nebude v přípravách záměru pokračovat,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová. 

Anketa

Jsou ceny elektřiny v ČR spravedlivé, s ohledem na mezinárodní situaci?

1%
98%
hlasovalo: 30978 lidí

Křižovatka u silničního mostu přes řeku Moravu je řízena semafory. Cílem radnice byla snaha optimalizovat přechody pro chodce i jízdní pruhy a případně také zlepšit možnosti průjezdu cyklistů. „Podobně jako s úpravou křižovatky ulic Havlíčkova – Albertova jsme na Zlínském kraji narazili. Možnosti města pomoci s řešením dopravní situace v lokalitách, kde se městské komunikace potkávají s krajskými, jsou tak velmi omezené,“ dodal starosta Jaroslav Němec.

První varianta dopravní studie počítala se zachováním tří jízdních pruhů na mostě, s přemístěním přechodu pro chodce v ulici Nádražní a Hulínské a zachováním stávajícího přechodu pro chodce na rameni ulice Chropyňské, na Švabinského nábřeží i na mostě přes řeku Moravu. Tuto variantu ve svém stanovisku označila za vhodnější Policie ČR. Ředitelství silnic Zlínského kraje, které je příspěvkovou organizací hejtmanství, však nesouhlasilo s žádnou variantou řešení křižovatky.

Druhá varianta počítala s přemístěním přechodu pro chodce v ulici Nádražní a Hulínské. Se zbudováním ochranného ostrůvku v místě přechodu pro chodce v ulici Hulínské, s úpravou stávajícího dělícího ostrůvku mezi rameny ulice Nádražní a Hulínské, se zvýšením počtu jízdních pruhů na mostě na dva ve směru od ulice Hulínská, což by si vyžádalo zúžení přilehlých chodníků na mostě podél komunikace a zrušení stávajícího přechodu na mostě. Přechod pro chodce na rameni ulice Chropyňské a Švabinského nábřeží by zůstal zachován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce