Starostové a nezávislí schválili návrh koaliční smlouvy

04.11.2021 21:45 | Tisková zpráva

Celostátní výbor hnutí STAN na svém dnešním jednání schválil návrh koaliční smlouvy mezi hnutím STAN, Českou Pirátskou stranou, ODS, KDU-ČSL a TOP 09 včetně programu koalice. Schválený návrh koaliční smlouvy neobsahuje personální složení budoucí vlády, které bude předmětem dalších jednání.

Starostové a nezávislí schválili návrh koaliční smlouvy
Foto: STAN
Popisek: STAN

Celostátní výbor hnutí STAN projednal a schválil na dnešním jednání usnesení:

Celostátní výbor schvaluje koaliční smlouvu uzavřenou mezi hnutím Starostové a nezávislí, Českou pirátskou stranou, ODS, KDU-ČSL a TOP 09 a program této koalice.

“Považuji za klíčové, že kolegové z Celostátního výboru výraznou většinou podpořili vstup našeho hnutí do nově vznikající demokratické vlády. Schválením návrhu koaliční smlouvy zároveň ocenili kroky vyjednávacího týmu a důvěru v programové směřování koalice. Je to jednoznačný signál veřejnosti, že naše hnutí je připraveno přijmout odpovědnost za pozitivní změnu ve vedení státu a zastupovat zájmy občanů České republiky,” řekl předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

“Působení v budoucí vládě nám umožní realizovat náš předvolební program, který se výrazně odráží ve schváleném programu koalice. Koaliční program je ambiciózní, má směřovat zemi k prosperitě a vzdělané společnosti s akcentem na životní prostředí a ochranu krajiny. Je to program moderní, odráží potřeby 21. století, průmyslových změn a reakcí na nadcházející technologické výzvy,” doplnil Rakušan.

Předseda hnutí zároveň potvrdil, že hnutí STAN bude nominovat své zástupce do resortů Ministerstva vnitra, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstva průmyslu a obchodu a Ministerstva pro evropské záležitosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…