Starostové pro Liberecký kraj: Jiří Vosecký na krajské kandidátce jako podpora Starostů

10.08.2020 10:01

Senátor Jiří Vosecký (SLK) se objevil na chvostu kandidátky do podzimních krajských voleb, chce tak vyjádřit svou podporu Starostům pro Liberecký kraj i samotnému hejtmanovi Martinu Půtovi. Kandidátka SLK pro krajské volby byla zveřejněna na jaře.

Starostové pro Liberecký kraj: Jiří Vosecký na krajské kandidátce jako podpora Starostů
Foto: SLK
Popisek: Starostové pro Liberecký kraj

Pro senátora Jiřího Voseckého budou na podzim stěžejnější senátní volby, které se konají ve stejném termínu, jako ty krajské. Bude totiž obhajovat svůj post senátora za Českolipsko.

„Doufám, že se voliči vedle krajských voleb zúčastní i těch senátních a společně s kandidátkou Starostů pro Liberecký kraj podpoří také "svého senátora" a ocení tak moji dosavadní práci pro region. Mohu jim slíbit, že  v případě svého zvolení na ni naváži," říká Jiří Vosecký, do jehož volebního obvodu č. 36 spadá vedle Českolipska také část Liberecka a Mělnicka.

Zda skutečně na krajské kandidátce SLK figurovat, byť v její spodní části (na osmačtyřicátém místě), zvažoval senátor Vosecký dlouho. Při volbách do Senátu před šesti roky bylo jedním z jeho hesel „senátorem na plný úvazek“. Kvůli tomu se po svém zvolení již znovu neucházel o post starosty obce Okrouhlá na Českolipsku, kde působil téměř dvacet let, a vzdal se i dalších funkcí, jako například předsednictví Svazku obcí Novoborska.

To, že se nakonec na kandidátce objevil, nesouvisí s žádným prahnutím po další funkci. „Pokud člověk chce svoji práci vykonávat opravdu svědomitě, nelze sedět na více židlích zároveň,“ vysvětluje Jiří Vosecký. Chce tak pouze vrátit podporu těm, kteří ho podporovali při volbách do Senátu, starostkám, starostům a významným osobnostem Libereckého kraje. „Nyní je na mně, abych jim splatil svůj dluh a svou účastí tuto kandidátku podpořil,“ říká. Podle jeho slov jde i o vyslovení podpory stávajícímu hejtmanovi Martinu Půtovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině