Štěch (ČSSD): Česko a Kanada jsou spřátelené země, chceme spolupracovat v oblasti politické i ekonomické

31.05.2016 9:05

Předseda Senátu Milan Štěch přijel s podnikatelskou misí do Kanady.

Štěch (ČSSD): Česko a Kanada jsou spřátelené země, chceme spolupracovat v oblasti politické i ekonomické
Foto: senát.cz
Popisek: Milan Štěch na podnikatelském semináři v Ottawě

Posílení ekonomických vztahů mezi Českem a Kanadou je hlavním úkolem společné mise českých podnikatelů, která doprovází předsedu Senátu Milana Štěcha na cestě do Kanady. Ráno zahájili program společným podnikatelským seminářem v Ottawě. Předsedu Senátu dnes čeká setkání s ministrem zahraničí a ministryní mezinárodního obchodu, taktéž s předsedy obou komor federálního parlamentu Kanady.

Milan Štěch během své týdenní cesty zavítá ještě do Calgary a Toronta. Čeká ho jednání se zástupci provinčních parlamentů a vlád, podnikatelská delegace se zúčastní celkem pěti seminářů zaměřených na hledání nových obchodních příležitostí. „Česko a Kanada jsou spřátelené země, chceme spolupracovat v oblasti politické i ekonomické, a proto přijíždíme do Kanady, abychom tyto vztahy posílili,“ řekl předseda Senátu.

Více než dvacítka podnikatelů přijíždí hledat nové příležitosti zejména v oblasti strojírenství a energetiky, zdravotnictví, farmacie, potravinářství, chemického průmyslu, cestovního ruchu či lázeňství. Návštěva vysokého politického představitele proběhla naposledy v roce 2002.

V Kanadě žije početná česká komunita, podle odhadů až 100 000 Kanaďanů se hlásí k českému původu. I proto se delegace v Ottawě, Torontu i v Calgary setká s českými krajany a seznámí se s jejich aktivitami. V rámci návštěvy předseda Senátu také zavítá do Baťova muzea obuvi a přiveze do Prahy archiv a uměleckou pozůstalost po Josefu Škvoreckém, kterou se jeho žena Zdena Salivarová rozhodla po jeho úmrtí věnovat Muzeu J. Škvoreckého v Náchodě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích