Štefek (KSČM): Berounské bubnování letos naposledy

21.08.2016 22:00

17. srpna v Geoparku Barandien Muzea Českého krasu v Berouně uskutečnilo poslední letošní „Bubnování“. Akce pro dospělé i děti se účastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Štefek (KSČM): Berounské bubnování letos naposledy
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

„Kouzlo latinskoamerických, zejména kubánských a jamajských rytmů je jedinečné. Během bubnování se asi se nikdo nenaučí býti hráčem, ale určitě se dají naučit základy techniky a rytmy. Motivační bylo i to, že se podařilo sladit postupně návštěvníky tak, aby hráli v souladu jako jedno těleso,“ podělil se o zážitek radní Štefek.

Výuku hry na kubánské a brazilské perkuse (bubny, zvonce, chrastítka, bedýnky) předvádí Jan Bísek se svým týmem. Základům techniky hry a jednoduchým rytmům, možnosti vyzkoušet si všechny bubny, podlehly nejenom děti, ale i jejich rodiče.

Jan Bísek se do Berouna přestěhoval ze Sokolova, aktuálně nepůsobí v žádné hudební skupině a můžete ho vidět na jam sessions v klubu Jazzdock, na Jazzových jednohubkách v Kladně i jinde. Dle svých slov hrál už všude - pod mostem, na náměstích, v klubech, kavárnách, na festivalech, zámcích, premiérům, pasákům i mentálně postiženým.

Na závěr akce byly předvedeny nástroje přímo na známých skladbách populární hudby, jazzu, ale i hip-hopu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…