Štefek (KSČM): Skanzen v Kouřimi je na rozšíření připraven

09.02.2015 17:33

Do Muzea lidových staveb v Kouřimi zavítal radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, aby zkontroloval připravenost areálu na první etapu jeho dostavby.

Štefek (KSČM): Skanzen v Kouřimi je na rozšíření připraven
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Do Muzea lidových staveb v Kouřimi zavítal radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, aby zkontroloval připravenost areálu na první etapu jeho dostavby.
„Obrovský kus práce udělalo muzeum v pasportizaci objektů, které se budou v rámci projektu stavět. Nyní se v rozloženém a často neúplném stavu nacházejí připravené a očíslované ve skladišti,“ řekl radní Štefek, kterého doprovázel ředitel Regionálního muzea v Kolíně Vladimír Rišlink.

Pasportizaci zrealizovalo muzeum v rámci financí, které kraj v posledních 2 měsících poslal do skanzenu.

Za 1 milion korun se provádějí nezbytné opravy střešní krytiny v kovárně ze Starého Bydžova, v statku z Týřovic a na studni z Kozojed, za další milion je realizována i rekonstrukce špýcharu z Hrádku, chalupy z Budče, božích muk sv. Prokopa z Kostelce nad Černými lesy a dalších objektů, prostředky byly použity také na úpravu oplocení a právě na pasportizaci připravovaných staveb.

„Vybrání vítěze se blíží a předání staveniště tedy také, jsem rád, že jsme zároveň nenechali bez prostředků na opravy ani stávající objekty. Jak jsem je zkontroloval, skutečně rekonstrukce potřebují,“ dodal radní Štefek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace