Štěpánek (SZ): Jsme koalicí hodnotových stran, chceme dát do pořádku radnici

24.10.2014 17:43

Koaliční smlouva na Praze 4 byla schválena

Štěpánek (SZ): Jsme koalicí hodnotových stran, chceme dát do pořádku radnici
Foto: archiv SZ
Popisek: Petr Štěpánek, kandidát Strany zelených

Kluby Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN), TOP 09 a ČSSD při Zastupitelstvu MČ Praha 4 schválily koaliční smlouvu. Mezi priority nové koalice patří například razantní omezení hazardu, obnova koupaliště Lhotka, zřízení domu pro seniory Hudečkova, zklidnění Severojižní magistrály nebo zavedení víceletých grantů pro neziskové organizace.

Nová koalice bude mít v zastupitelstvu 26 členů z celkových 45. Složení rady bylo dohodnuto následovně: za Trojkoalici čtyři radní včetně starosty a zástupce starosty, za TOP 09 tři radní včetně prvního zástupce starosty a za ČSSD dva radní včetně zástupce starosty. Trojkoalice se bude starat například o finance, majetek, územní plán nebo školství, TOP 09 o kulturu, investice, sport a bezpečnost, ČSSD o dopravu, cestovní ruch, sociální věci a zdravotnictví. Konkrétní personální obsazení strany sdělí na přelomu října a listopadu.

„Jsme koalicí hodnotových stran, chceme dát do pořádku radnici i obecní firmy. Dohodli jsme se ctít nájemní smlouvy pod privatizovanými domy nebo revitalizovat koupaliště Lhotka. Ve spolupráci s hlavním městem budeme usilovat o maximální zklidnění Severojižní magistrály,“ nastiňuje plány stávající i nově zvolený zastupitel Trojkoalice Petr Štěpánek.

„Jsme rádi, že v rámci této koalice budeme hospodařit s vyrovnaným rozpočtem, zvýšíme kapacitu mateřských škol a zkvalitníme chod úřadu. V rámci koaličního jednání oceňuji konstruktivní přístup koaličních partnerů k řešeným otázkám,“ říká Jan Petr, předseda TOP 09 Praha 4.

„Mezi klíčové projekty, které chce ČSSD na Praze 4 zrealizovat, patří určitě nový dům seniorů Hudečkova. Vždyť za jeho výstavbu jsme během volební kampaně sbírali podpisy v ulicích. Z oblasti dopravy budeme například prosazovat zakrytí Spořilovské ulice,“ dodává šéf sociální demokracie na obvodě Petr Horálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Trojkoalice

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě