Štěpánek (Trikolora): Filipika proti demagogii

31.08.2023 15:14 | Komentář

Co následovalo, když na demonstraci Milionu chvilek přišlo na Letnou 300 tisíc lidí? Nic. Padla Babišova vláda? Ne.

Štěpánek (Trikolora): Filipika proti demagogii
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

Co následovalo, když na Vrabelovy demonstrace na Václavském náměstí přišlo 100 tisíc lidí? Nic. Padla Fialova vláda? Ne.

Co se stalo, když na demonstraci na Václavském náměstí Rajchl vyhrožoval, že nesplní-li vláda jeho ultimátum, bude následovat blokáda vládních budov a generální stávka? Nic. Pardon, následovalo „kolo kolo mlýnský“ okolo budovy vlády a pak... nic. Padla Fialova vláda? Ne.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

Závěr? Kdyby se o tom, kdo bude v zemi vládnout, rozhodovalo podle demonstrací, byl by Milion chvilek největší vládní stranou a zrzavý Mikuláš Minář premiérem.

Teď se někteří lidé opět upínají k demonstraci svolané na 16. září. Ale kdyby jen to. První to napsal Vidlák a po něm to stejně či obdobně papouškují další: „Kdo nepřijde 16. září na Václavák, podporuje pětikoaliční vládu!“

Promiň, Dane alias Vidláku, ale to je tak nehorázná demagogie, že by se za ni nemusela stydět ani Fialova vláda. Proč? Protože za prvé to je naprostá pitomost a za druhé, i kdyby se tímto způsobem podařilo znovu svolat třebas i letenských 300 tisíc, nestane se opět vůbec nic.

Ale abychom si správně rozuměli. Tohle není filipika proti demonstracím. Jen houšť demonstrací! Ať Fiala a spol. vědí, co si o nich myslíme. To, co píšu, je filipika proti demagogii a proti nezodpovědnému vzbuzování planých nadějí. O tom, kdo bude v zemi vládnout, se nerozhoduje na ulici.

Poučení? „Dávejte si pozor na falešné proroky...“ (Matouš 7,15)

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…