Štěpánek (Trikolora): Kdyby pirátského ministra nebylo kam posadit, lze snadno zřídit nové ministerstvo

15.10.2021 18:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k poslaneckému klubu čtyř poslanců Pirátské strany

Štěpánek (Trikolora): Kdyby pirátského ministra nebylo kam posadit, lze snadno zřídit nové ministerstvo
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Zatímco klub Rychlých šípů měl pět členů, Bratrstvo kočičí pracky si vystačilo se třemi. Někde mezi tím se pohybuje nový poslanecký klubík našich novodobých pirátů. Bude zajímavé sledovat, kolik si tahle čtyřčlenná partička ke svému staronovému předsedovi Michálkovi navolí ještě místopředsedů, aby za peníze daňových poplatníků mohli ke svým zaslouženým poslaneckým platům pobírat ještě něco neméně zasloužených funkcionářských příplatků.

Možná i ti tři pirátští ministři, kteří by snad měli, jak se proslýchá, v nové vládě zasednout, budou pro tak významný poslanecký klubík málo, a bude proto vhodné pirátskou ministerskou kvótu navýšit. Třeba takhle: Na každého pirátského poslance jeden pirátský ministr. To se vyplatí! A kdyby snad pirátského ministra nebylo kam posadit, lze snadno zřídit nové ministerstvo. Občané volili změnu, tak ať ji opravdu mají.

Rovněž služební automobil pro předsedu pirátského klubíku nepochybně přijde vhod. Koneckonců má to z Prahy do sněmovny daleko, takže auťák se dozajista šikne. Otázkou je, zdali tam rozkopanou Prahou dojede. Ale pirátský primátor Hřib když tak poradí, kudy se prokličkovat, případně Michálkovi zapůjčí kolo.

Nebuďte hloupí. I vy buďte piráty! Vyplatí se to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.