Štěpánek (Trikolora): Tohle nevymyslíš

07.11.2022 4:31 | Komentář

Tohle nevymyslíš. Není to problém politický, daleko spíše sociologický. Kdo jsou voliči Fialovy vládní koalice? Převážně střední vrstva zdejší společnosti. Proč tihle lidé volí, jak volí?

Štěpánek (Trikolora): Tohle nevymyslíš
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

Inu, volí tak proto, že se svojí volbou utvrzují v příslušnosti k jisté společenské, z jejich pohledu vyšší, vrstvě. Potvrzují si svůj společenský status. Vůbec jim u toho ale nedochází, že ve skutečnosti volí proti svým vlastním existenčním zájmům, zájmům ekonomickým i politickým. Žádný svéprávný člověk přece nepreferuje cizí zájmy na úkor svých vlastních. Prozření z tohoto omylu vůbec není jednoduché, zvláště pak, když média hlavního proudu svojí propagandou tuhle masu v jejím omylu dennodenně utvrzují. Jak? Tím, že zbytek společnosti neustále nálepkují. Většinou zcela nesmyslně. Tu jako xenofoby, tu jako extremisty, tu jako ruskou pátou kolonu, tu jako nácky, tu jako dezoláty. Nejparadoxnější na celé věci je, že tihle, „xenofobové“, „extremisté“, „ruští švábové“, „náckové“ a „dezoláti“, kteří si na nic nehrají, pročež se řídí pouze svým zdravým selským rozumem, se z dlouhodobého hlediska vykazují lepšími politickými instinkty než celá ta namistrovaná, leč popletená „vyšší“ střední vrstva.Až zase budete nevěřícně kroutit hlavou, jak je možné, že někdo volil takový materiál, jaký tu momentálně vládne, třeba když z obrazovky promlouvá bejby-ministr zahraničí nebo když svoje moudra rozdává topácká předsedkyně sněmovny, buďte ke svým spoluobčanům shovívaví. Mnozí z nich netuší, nevědí, nedomýšlejí, co činí. Někteří z nich třeba časem prozřou. Naděje umírá poslední.

Převzato z profilu.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…