Štěrba (ANO): Zlepšení komfortu pacientů nebo vyhozené peníze?

16.02.2015 6:32

Městská nemocnice, jako příspěvková organizace města a dominantní zaměstnavatel v regionu, je zároveň i dominantním poskytovatelem zdravotní péče prakticky v rozsahu celého litoměřického okresu.

Štěrba (ANO): Zlepšení komfortu pacientů nebo vyhozené peníze?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Zdravotnické služby, které poskytuje, jsou veskrze na výborné expertní úrovni a i díky zlepšujícímu se přístrojově-technickému vybavení se stávají komfortními a celková odborná úroveň nemocnice se zlepšuje a nikterak nezaostává za obdobnými lékařskými zařízeními,naopak. Podle mě je to ale především zásluha zdravotníků a celková personální a manažerská koncepce nemocnice, i díky triumvirátu ve vedení, již na tak dobré a expertní úrovní není.

Je velmi záhadné, jak kupříkladu odebírání dvou deníků v celkovém nákladu 233 ks zlepší komfort pacientů a odborný rozhled zdravotníků. Tyto náklady jsou téměř 1 milion Kč za rok a tyto peníze by jistě šly využít lépe. Co třeba pro nemocné děti a na zlepšení jejich prostředí a přístrojů na pediatrickém oddělení? Děti jsou naše budoucnost, nikoliv to, jak moc je trojlístek aktuálních ředitelů zadobře s medii. Nemocnice není kavárna a pacient spokojený službami nemocnice si noviny již pořídí sám. Stejně tak spokojený zaměstnanec MěN, motivovaný třeba předvídatelným kariérním postupem, který pak nemusí využívat zmíněných deníků třeba k hledání nového zaměstnavatele v jejich inzertní sekci.

Ondřej Štěrba - litoměřický zastupitel za ANO

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jaké to musí být, když máte pocit, že už vás nikdo nepotřebuje

12:05 Hejtman Grolich: Jaké to musí být, když máte pocit, že už vás nikdo nepotřebuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Týdnu pro rodinu.